StoryEditorOCM
Crna kronikastanje na požarištima

Ugašen požar koji je prijetio kućama, vatrogasci se još bore s vatrom na dva mjesta na kninskom području

Piše K. G.
19. kolovoza 2024. - 09:41

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice u ponedjeljak ujutro izvijestili su o stanju na požarištima u Šibensko-kninskoj županiji.

Požar na području Knin - Crvena zemlja je i dalje aktivan, a tijekom noći na požarištu je bilo 16 vatrogasca sa osam vozila iz JVP Knin i IVP Šibenik i Split. Radi se o požaru niskog raslinja, makije i šume na trenutnoj procijenjenoj površini većoj od 300 ha. Tijekom jučerašnjeg dana na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 19 vatrogasca s osam vatrogasnih vozila. U pomoć zemaljskim snagama angažirana su dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 i dva protupožarna zrakoplova Air Tractor te 26 pripadnika PP NOS-a HV, kažu u HVZ-u.

Aktivan je i požar na području Kijeva, a tijekom noći na požarištu je bilo 12 vatrogasca s pet vatrogasnih vozila iz JVP Drniš, Knin i DVD-a Drniš i Knin. Radi se o požaru mješovitog raslinja na nepristupačnom i teško pristupačnom terenu u blizini planinarskog doma.

Požar na području Otona (Ervenik) - Pađane, za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu 16. kolovoza u 15:37 sati, ugašen je 18. kolovoza u 15:39 sati, a ukupna opožarena površina iznosi 500 hektara.

18. rujan 2024 13:05