StoryEditorOCM
Crna kronikateška tragedija

U Trilju je 25. kolovoza proglašen dan žalosti: djevojčica je nesretnim slučajem izgubila život u Cetini

Piše DALMACIJA SD
24. kolovoza 2023. - 16:16

U rijeci Cetini u Trilju u srijedu nešto nakon 21.30 sati život je izgubila 13-godišnjakinja iz susjednog mjesta Košute.

Policija je dojavu dobila oko 21.30 sati, a na mjesto događaja odmah su bile upućene sve dežurne službe, vatrogasci, ekipa Hitne medicinske pomoći...

- Tijelo djeteta je izvučeno na obalu te je nakon pružene reanimacije nažalost preminulo. Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o nesretnom slučaju - poručili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Točan uzrok nesretnog događaja pokazat će rezultati obdukcije tijela djevojčice koja je obavljena u Kliničkom bolničkom centru u Splitu. Kako kažu stanovnici Trilja, tamo se djeca redovito kupaju.

image

Trilj, 240823.
Jucer se u Cetini u Trilju utopila 13-godisnja djevojcica.
Na fotografiji: mjesto stradavanja.
Foto: Jakov Prkic/Hanza Media

Jakov Prkic/Cropix

Ivan Bugarin, gradonačelnik Trilja, stoga je proglasio dan žalosti.

"Na temelju članka 47. Statuta Grada Trilja, donio sam odluku da se petak 25. kolovoza 2023. godine, proglašava Danom žalosti na području Grada Trilja povodom tragičnog stradanja djevojčice koja je nesretnim slučajem izgubila život u večernjim satima 23. kolovoza 2023. godine u rijeci Cetini u Trilju.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava Republike Hrvatske i Grada Trilja na pola koplja na zgradi gradske uprave Grada Trilja, kao i na ostalim zgradama u kojima se nalazi sjedište institucija, udruga i klubova na području Grada Trilja koje imaju istaknute zastave.

Tijekom dana žalosti neće se održavati manifestacije koje imaju javni, kulturni i zabavni karakter.

Pozivaju se sve pravne i fizičke osobe koje se bave trgovačkom i ugostiteljskom djelatnosti da svoje poslove obavljaju primjereno Danu žalosti.

Suosjećam s obitelji tragično stradale mlade djevojke. Počivala u miru Božjem!", naveo je gradonačelnik.

image

Trilj, 240823.
Jucer se u Cetini u Trilju utopila 13-godisnja djevojcica.
Na fotografiji: mjesto stradavanja.
Foto: Jakov Prkic/Hanza Media

Jakov Prkic/Cropix
30. travanj 2024 13:26