StoryEditorOCM
Crna kronikačistio maslinik

Pritvoren muškarac koji je izazvao požar u Dazlini, izgorjele su masline i smokve

Piše K. G.
30. kolovoza 2024. - 10:10

Šibensko-kninski policajci predali su pritvorskom nadzorniku 72-godišnjeg muškarca okojeg sumnjiče da je izazvao požar na području Dazline u općini Tisno, doznaje se u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

- Policijski službenici Policijske postaje Vodice su proveli kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni dana 29. kolovoza oko 16,35 sati u privatnom masliniku u Dazlini u vlasništvu 69-godišnjakinje, prilikom čišćenja maslinika uporabom radnog stroja izazvao požar prouzrokovan iskrenjem iz pregrijanog motora stroja, uslijed čega je došlo do nekontroliranog širenja požara koji je zahvatio površinu od 200 x 50 metara, kojom prilikom je izgorjela suha trava, nisko raslinje te nagorjelo oko 60 stabala maslina i pet stabala smokava-izjavila je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske

Požar je u 17,55 sati u potpunosti ugašen od strane 17 djelatnika JVP Vodice, DVD Tisno, DVD Zaton i DVD Vodice sa šest vozila.

- Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni 72-godišnjak je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske-rekla je policijska glasnogovornica.

 

06. rujan 2024 12:59