StoryEditorOCM
Crna kronikaZAVRŠIO U PRITVORU

Pijani vozač kod Podorljaka udario dvoje stranih biciklista, a potom se zaustavio i pretukao svjedoke prometne nesreće

Piše Šibenski.hr
3. srpnja 2024. - 12:54

Jučer, 2. srpnja oko 18.45 sati u mjestu Podorljak na državnoj cesti D-8, dogodila se prometna nesreća na način da 28-godišnjak iz obijesti teško kršeći prometne propise  je upravljao osobnim automobilom splitskih registarskih oznaka, kojem je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 2.34 g/kg, s kojim se u svojstvu putnika na mjestu suvozača nalazio 27-godišnjak, izvijestila je šibenska policija. 

Na ravnom djelu ceste nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, kojom prilikom s vozilom izlazi van ruba kolnika na betonsku bankinu, uslijed čega prednjim djelom vozila i desnim retrovizorom udara u dvije zaustavljene bicikle, na kojima se u sjedećem položaju nalazila 24-godišnja državljanka Slovenije, a ispred nje 23-godišnji državljanin Austrije, uslijed čega oboje pješaka padaju na tlo zajedno s biciklima. Nakon prometne nesreće osumnjičeni je vozilom napustio mjesto događaja, a da prethodno nije pružio pomoć osobama u opasnosti koju je sam prouzročio iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga.

Nakon 500-ak metara od mjesta prometne nesreće, osumnjičeni se zaustavio na autobusnom ugibalištu na kojem su se prethodno zaustavili svjedoci prometne nesreće, 63-godišnjak i 55-godišnjak, a koji su na navedenoj dionici ceste upravljali motociklima zagrebačkih registarskih oznaka.

Po zaustavljanju vozila 27-godišnji suvozač, kojem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1.28 g/kg, prišao je 63-godišnjaku i 55-godišnjaku te ih verbalno a potom i tjelesno napao, nakon čega je udarcima nogama i rukama oštetio motocikle.

Brzom intervencijom policije osumnjičeni 28-godišnjak i 27-godišnjak su stavljeni pod nadzor policije te je nad istima provedeno kriminalističko istraživanje.

U navedenom događaju lakše tjelesne ozljede su u Općoj bolnici u Šibeniku konstatirane biciklistima 24-godišnjakinji i 23-godišnjaku te 63-godišnjaku i 27-godišnjaku.

Nakon provedenog istraživanja 28-godišnjak je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku poradi počinjenih kaznenih djela „Obijesna vožnja u cestovnom prometu" i "Nepružanje pomoći", predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

- Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira 27- godišnjak je priveden na Prekršajni Odjel, Općinskog suda u Šibeniku, koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, dok će zbog počinjena kaznenog djela oštećenje tuđe stvari biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku - kazala je Sanja Baljkas glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske. 

03. srpanj 2024 12:54