StoryEditorOCM
Crna kronikaAkcije kod Knina i Drniša

‘Pala‘ tri Bosanca i jedan Srbin: šibenska policija osujetila dva pokušaja krijumčarenja ljudi

Piše Šibenski.hr
26. listopada 2023. - 13:39

Policijski službenici Policijske postaje Knin proveli su dva odvojena kriminalistička istraživanja nad tri državljana BiH i jednim srpskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko- kninske u četvrtak poslijepodne.

Prva akcija šibensko- kninskih policajaca dogodila se još u srijedu 18. listopada, u jutarnjim satima, kada je nedaleko od Knina zaustavljen osobni automobil BiH nacionalnih oznaka u kojem se, osim osumnjičenog 27-godišnjaka, nalazilo troje stranih državljana koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske.

- Zatim je 24. listopada, u popodnevnim satima, nedaleko Drniša, zaustavljen mini-bus BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni 32-godišnjak, dok je u mini-busu zatečeno više stranih državljana, a koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske. Naknadno je pronađen i 42-godišnji srpski državljanin koji je također osumnjičen za ovo kazneno djelo kao i 27-godišnjak koji se sumnjiči za pomaganje navedenom dvojcu- kazao je Šime Pavić, policijski glasnogovornik.

Kako se doznaje u policiji, svi strani državljani su tijekom postupanja policije izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok su kaznene prijave dostavljene Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku- zaključio je policijski glasnogovornik

02. svibanj 2024 12:22