StoryEditorOCM
Crna kronikaPožar na Danilu

Bilo je gadno, ali sada je stanje puno bolje: Više nema otvorene vatre, sačuvani su svi stambeni objekti

Piše šibenski.hr
26. srpnja 2021. - 08:07

NOVO

Veliki požar koji je u nedjelju navečer oko 23 sata izbio na području Danila još nije proglašen ugašenim. Međutim, stanje je puno bolje.

Kako je za Radio Ritam kazao Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik, trenutačno nigdje na požarištu nema otvorene vatre:

- Na terenu je još oko 80 vatrogasaca koji rade na dogašavanju požara. U tome im pomaže je jedan zračni traktor- kazao je Dukić.

Prema njegovim riječima požar se jako brzo proširio, tako da su bile angažirane sve raspoložive snage. Jutros od 6 sati zemaljskim snagama su pomagala i tri kanadera i dva zračna traktora:

- Najvažnije je da u ovom požaru nitko nije ozlijeđen i da su sačuvani svi objekti budući da je vatra bila ušla u naselja- kazao je Dukić.

RANIJE

Još uvijek nije ugašen požar koji je sinoć oko 23 sata buknuo na području Danilo Birnja. Na terenu je trenutačno čak 75 vatrogasaca s 27 vozila

Jutros od 6,30 sati zemaljskim snagama pomažu i zračne, točnije tri kanadera.

Prema informacijama iz Vatrogasne zajednice šibensko- kninske županije trenutačno je opožarena površina od čak 500 hektara. Dora je vijest da stambeni objekti nisu ugroženi.

25. travanj 2024 13:10