StoryEditorOCM
Crna kronikaDrama na Njegoševom trgu

Izgorio stan na trećem katu zgrade; vatrogasci s balkona spasili majku s dvoje djece i njihovu baku

Piše šibenski.hr
6. ožujka 2020. - 15:03

U petak u 13,30 sati Centru 112 stigla je dojava o požaru na trećem katu nebodera u Ulici branitelja Domovinskog rata, na bivšem Njegoševom trgu u Šibeniku. Na teren su odmah izašli vatrogasci i kako doznajemo od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimira Miloševića, kad su stigli na mjesto događaja, na balkonu gorućeg stana bile su četiri osobe.

- Evakuirani su majka i dvoje djece, te njihova baka. Vatrogasnim ljestvama smo ih izvukli s balkona, a s obzirom na to da je vatra zahvatila i prozor stana na četvrtom katu, zgrada se napunila dimom te su radi sigurnosti evakuirani stanari cijele  zgrade. Stigla su i kola hitne pomoći, ali na sreću nitko nije ozlijeđen, rekao nam je Milošević.

Požar u stanu na trećem katu brzo je ugašen, stan je u potpunosti uništen, a uzrok požara utvrdit će nadležna služba PU šibensko-kninske nakon očevida koji je počela provoditi odmah nakon što je požar ugašen.

Nakon što su vatrogasci provjetrili zgradu, provjerili okolne stanove kako bi utvrdili  jesu li sigurni za povratak stanara, nešto prije 16 sati dozvoljen im je povratak u stanove. Na intervenciji je bilo 16 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila.

 

19. travanj 2024 23:51