StoryEditorOCM
Crna kronikaizbjegnuta tragedija

Dovršeno kriminalističko istraživanje: priveden Australac koji je izazvao požar u zaleđu Primoštena

Piše K. G.
12. kolovoza 2024. - 11:46

Policijski službenici Policijske postaje Šibeniku su proveli kriminalističko istraživanje nad 51-godišnji državljaninom Australije osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni dana 11. kolovoza u mjestu Primošten Burnji počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te će tijekom dana uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Podsjetimo, 51-godišnji Australac je u nedjelju oko podneva izazvao požar u mjestu Primošten Burnji prouzrokovan spaljivanjem biljnog otpada.

- Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja je utvrđeno da je požar izbio u pomoćnom objektu sazidanom od betonskih blokova, na kojem su izgorjele drvene grede te je došlo do urušavanja krova, nakon čega se vatra proširila na područje obraslo travom na udaljenosti od oko šest metara od borove šume.

Brzom intervencijom vatrogasne postrojbe DVD Primošten požar je ugašen u 13,22 sata- izjavila je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

26. rujan 2024 10:18