StoryEditorOCM
Crna kronikakrivi su!

Donesena presuda za brutalno ubojstvo na Jadranskoj magistrali: Ringwaldu 19, Piriću 18, a Zoloti 17 godina zatvora. Pogledajte video izricanja kazne

Piše Vladimir Urukalo
15. studenog 2021. - 13:19

Presuda za ubojstvo Karmela Fistanića koji je ubijen 9. studenog 2019. na Jadranskoj magistrali kod skretanja za Brzet donešena je danas na splitskom Županijskom sudu.

Stjepan Ringwald dobio je 19, Jerko Pirić 18, a Vlado Zolota 17 godina zatvora.

Fistanić je ubijen sa šest hitaca u glavu. Upucao ga je motorist dok je bio s djevojkom u autu.

Podsjetimo, pakleni trojac razotkriven je, barem po onome što se može zaključiti iz informacija dostupnih javnosti, na osnovi snimki videonadzora koje, među ostalim, pokazuju da su Pirić i Zolota toga 9. studenoga na parkiralištu na splitskom groblju Lovrinac u kombi vozilu “Fiat Doblo” koji je u vlasništvu Zolotine putničke agencije ukrcali Stjepana Ringwalda koji je prije toga, a što je isto zabilježeno na snimkama kamera, došao iz Šibenika u svom vozilu “Renault Kangoo”.

Sva trojica su se odvezla do Omiša, do Zolotina apartmana. No, u apartman su ušli samo Pirić i Ringwald dok se Zolota udaljio prema parkingu trgovačkog centra. Nakon kraćeg vremena, vidi se na snimkama, iz apartmana izlazi Ringwald odjeven u tamnu jaknu, s rukavicama na rukama i kacigom na glavi. Dolazi i sjeda na crni motorkotač “Yamaha T-Max” te se vozi prema izlazu iz Omiša odnosno prema Brzetu gdje je naposljetku i likvidirao Fistanića koji se tu zaustavio s djevojkom u vozilu.

Na snimkama se također vidi da Ringwald na motoru cijelo vrijeme slijedi Fistanića.

Nakon što se na predjelu Slavinj zaustavio kraj parkiranog Fistanićeva VW pola, Ringwald hladnokrvno iz oružja kalibra 7,65 mm ispaljuje u žrtvinu glavu šest hitaca i ubija ga na mjestu. Fistanićeva djevojka, pak, čudom prolazi tek s lakšim ozljedama.

Nakon likvidacije bivši motociklistički as velikom brzinom se vraća prema centru Omiša te skreće na lokalnu cestu prema Naklicama, Tugarama, Srinjinama pa preko Žrnovnice do Stobreča i odatle do Pazdigrada gdje je pokraj kontejnera za odlaganje komunalnog otpada ostavio “Yamahu”. Potom se vratio pješice prema parkingu na Lovrincu gdje je ostavio svoje vozilo.

02. svibanj 2024 14:03