Najmlađi član žirija ‘‘MasterChefa‘‘ Stjepan Vukadin, Rogozničanin s poslom u poznatom trogirskom restoranu i slavom na televizijskom ekranu, oduševio je pratitelje showa na Novoj TV posljednjom objavom.
Stjepan, inače, na Instagramu rado podijeli fotografije i recepte jela koje priprema, a objavi i pokoju fotografiju svog voljenog sinčića Gabriela, a ovaj put je objavio story s nečijeg vjenčanja, na kojemu sjedi zagrljen sa svojom suprugom Katarinom.
Stjepan i Katarina vjenčali su se u studenom 2019. godine, a godinu dana kasnije, u njihovu je obitelj stigao i Gabriel.
"Isti otac", "Mali Vuki", "Koliko slatkoće u jednom videu .... predivan je ...❤️❤️" - komentirali su pratitelji jednu od zadnjih objava ponosnog tate Stjepana.
Domaća gastro scena dosad nije imala kuhara čiji je životopis tako osebujan kao Stjepanov. 29-godišnji, ujedno i najmlađi član tročlanog žirija emisije “MasterChef”, zamalo je postao svećenik, za svećenika se i školovao, a kad je spoznao da je kulinarstvo njegov život, postigao je sjajan uspjeh na tom polju.
Uz to što je u proteklih desetak godina bio na čelu kuhinja nekoliko poznatih restorana, za svoje gastronomske kreacije već je dobio i preporuku Michelina.
- Više ne mogu otići ni u dućan, a da me putem netko ne zaustavi, no na to sam bio spreman - ispričao je za Gloriju prošle godine nasmiješeni Stjepan.
Ispričao je ikako nije bilo lako kad je dobio angažman u "Masterchefu" i kad su počela snimanja u Zagrebu, u Splitu je supruga Katarina ostala sama sa 7-mjesečnim Gabrielom.
- U početku mi je bilo teško, doma sam dolazio svaki drugi vikend. Srećom da je Gabriel stvarno dobro dijete, tako da se supruga nekako snalazila bez mene - ispričao je kuhar čija je cijela životna priča prava filmska.
Stjepanova je obitelj, naime, pred ratnim razaranjima bila prisiljena iz Bugojna doći živjeti u Rogoznicu, gdje se Stjepan rodio i proveo cijelo djetinjstvo sa šestero braće i sestara, motajući se oko majke u kuhinji i pomažući joj dok je pripremala obroke za mnogobrojnu obitelj.
Upisao je Tehničku školu u Šibeniku, smjer tehničar za računarstvo, ali jednog se jutra u prvom srednje, kako je ispričao jenom u razgovoru za "Slobodnu", probudio sa snažnim osjećajem da je njegov pravi put onaj svećenički.
Odrastao je u religioznoj obitelji, ministrirao je od malih nogu u svojoj župi, a i stric je svećenik, pa su njegovi najbliži odluku da ode u sjemenište u Split prihvatili s radošću.
Tu je, ispričao je našoj novinarki, sazrio, očvrsnuo, no shvatio je da to nije bio pravi put za njega. Zov kuhinje iz djetinjstva ispostavio se najsnažnijim od svih...