StoryEditorOCM
Zanimljivostisajmich se vraća

Podsjećanje na neka minula vremena: na Starom pazaru sajam rukotvorina i radionica kukičanja

Piše Šibenski.hr
15. kolovoza 2024. - 14:05

Nakon što je 26. srpnja nad dijelom Starog pazara u Šibeniku (Ulica kralja Zvonimira) postavljena instalacija „Ženski rad, dobar hlad“ koju je postavila Šibenska udruga mladih Š.U.M. uz podršku Turističke zajednice Grada Šibenika, kolovoz je vrijeme za nastavak programa. U narednim će se danima na istoj lokaciji u Krešimirovom gradu održati Sajmich – sajam rukotvorina lokalnih autora te radionica kukičanja. Organizatori su Š.U.M. i Kulturna udruga Fotopoetika koja nakon višegodišnje pauze ponovno oživljava program Sajmicha koji je na rasporedu u petak 16. kolovoza od 18.30 do 21 sat.

Sajmich će na Starom pazaru kod česme, a ispod instalacije „Ženski rad, dobar hlad“ nastojati rekreirati interijer minulih vremena kad su tabletići bili neizostavni dio uređenja obiteljskih domova. Osim toga, na večernjem Sajmichu posjetitelji će moći razgledati ručne radove lokalnih autor(ic)a/izlagač(ic)a koji/e se usko vežu uz kukičanje i uređenje interijera.

Od 17. do 19. kolovoza održavat će radionica kukičanja pod vodstvom Dorti Šunjerga i Mije Belamarić. Polaznici će na trodnevnoj radionici dobiti uvid u osnovne kukičanja, a održavat će se u jutarnjem terminu od 9 do 11 sati. Prijave za sudjelovanje su obvezne te se šalju na e-mail sibenska.udruga.mladih@gmail.com s naznakom „Za radionicu kukičanja“. Bit će dovoljno poslati ime i prezime te kontakt zainteresiranog sudionika, odnosno sudionice i pričekati povratnu informaciju organizatora. Radionica je besplatna.

 

 

28. rujan 2024 19:16