Mnogi jutro provode nabavljajući namirnice za novogodišnju noć. I na šibenskoj tržnici brojni građani. Unatoč visokim cijenama, blagdanski stol bit će bogat jer nitko ne želi da Nova godina prođe bez tradicionalnih delicija, piše HRT
Hladan, ali sunčan dan na šibensku je tržnicu dozvao kupce. Traže se svježe i domaće namirnice.
- U Rogoznici sam pa dođem u Šibenik jer je veći plac. Uvijek se nešto nađe, a treba biti nešto pečenoga, malo sarmi i tako, kaže Azijada.
Kiseli kupus strpljivo se čeka u redu. Jer bez sarme, zvijezde novogodišnjeg stola, ručak je mnogima nezamisliv.
- Mislim da su cijene pristojne, kupus je od 3 eura, luk 6 eura kilogram, kaže Milorad Knežić, prodavač na tržnici.
I mesnice su obvezna postaja. Kupci pomno biraju najbolje komade mesa.
Pašticada, pečenje i domaći pršut glavni su izbor za novogodišnji stol.
Sve teže se odvajamo od eura jer ih je u novčanicima nakon Božića sve manje.
- Ja sam čovjek koji ima sve svoje - i puricu, i vino, i rakiju, krumpire, vrt pun zelenila, tako da ne trošim puno, a inače mislim da je ovo preskupo, kazao je Neven.
Svatko prilagođava jelovnik svojim mogućnostima.
Dok se torbe pune i namirnice pripremaju, poruka je jasna: tradicija se čuva, ali najvažniji su zdravlje, sreća i zajedništvo u idućoj godini, piše HRT
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....