StoryEditorOCM
ZanimljivostiSnježana Klarić

Naizgled tiha, povučena i skromna: Ova žena koja obožava ‘starke‘ nova je ‘Šibenska grandeca‘; Doznajte tko se okitio titulom modne ikone

Piše Katarina Rudan
5. ožujka 2020. - 17:25

Producentica na Županijskom radio Šibeniku, novinarka, volonterka, aktivistica, promotorica humanog i urbanog Šibenika, majka šestogodišnjeg sina Dina, Snježana Klarić, nova je “Šibenska grandeca”.

Naizgled tiha, povučena i skromna, ali uvijek s mnoštvom ideja u glavi i pozitivne energije, sa svojim prijateljima i suradnicima, za Šibenik i širu zajednicu napravila je puno u zadnjih desetak godina. To što je bila iznenađena i gotovo šokirana, kad je čula svoje ime na svečanosti proglašenja, koja je održana u četvrtak navečer u atriju Muzeja grada Šibenika, ne čudi. Bila je počašćena kad se našla u društvu šest žena koje su ušle u uži izbor, ali sebe nije vidjela s titulom grandece. Pala je i pokoja suza prije negoli je Klarić priznanje uručio šibensko- kninski župan Goran Pauk.

- Kad zamislite “Šibensku grandecu” onda sigurno ne vidite osobu u starkama! To su možda predrasude, ali ja mislim da sam premlada i da imam još toliko toga napraviti - rekla nam je Snježana.

Tajnica je i jedna od kreatora projekata i programa šibenske Kulturne udruge Fotopetika, aktivna u Udruzi mladih Š.U.M., sudjeluje u organizaciji PMS - proljetnog muzičkog sajma, Festivala aktivističke poezije “Art Attack”, projektu “LjeTUj na Martinskoj”, zaslužna je za otvaranje “Knjižnice na otvorenom” na pročelju zgrade Turističko informativnog centra, za projekt “Kuka dobrote”. Jedna je od onih koji su zaslužni što je Šibenik 2014. godine dobio “Sajmić”, na kojem su svoje rukotvorine izložili i prodavali mladi, a kasnije je on postao sastavni dio nadaleko poznate šibenske Adventure...

Teško ju je pratiti u svemu jer ima puno toga što je vrijedna Snježana radila i radi, a ono po čemu je posebna jest što je i njezin sin dio svih ovih lijepih priča. Želi da njezino dijete sutra bude puno dobre energije i da živi u pozitivnom okruženju, a ona mu je prvi primjer.

Podsjetimo, u konkurenciji za “Šibensku grandecu” bilo je još pet žena koje pomiču granice: Biserka Šmit, Tina Biluš, Helena Šarić,Tatjana Bračanov i Stela Dumančić Čuturić.

Organizator i nositelj projekta “Šibenska grandeca” Udruga “Volim Šibenik” pobrinula se za prigodan glazbeni program u kojem su nastupili Oliver Jakovčev iz “Berekina” i Sonja Huljev, članica klape “Stine”. Pobjednica ili, bolje reći, prva među jednakima dobila je prigodan dar, mozaik od stakla, uradak drniške umjetnice Silvije Sunare.

Prije dvije godine, organizatori izbora “Šibenske grandece” uveli su i proglašenje modne ikone Šibenika, po njihovu izboru, a radi se o ženama koje ne mogu nezapaženo proći šibenskim kalama i skalama jer su svakodnevno besprijekorno i sa stilom odjevene. Ove godine ikonom stila proglašena je Mirjana Mikulandra, koja radi u službi protokola Šibensko-kninske županije.

Mikulandra je bila odsutna na ssvečanom proglašenju, pa je umjesto nje priznanje primila Senka Bilać, pročelnica Ureda šibensko-kninskog župana.

17. travanj 2024 21:36