Jedanaesta je epizoda MasterChefa sinoć sve gledatelje držala u napetosti.
Održan je još jedan "follow the chef" izazov, a za prolazak u sljedeći dio showa borio se tim pod vodstvom chefa Stjepana Vukadina.
S obzirom na to da je Stjepan Vukadin Dalmatinac iz Rogoznice, ne iznenađuje što se pripremala riba, i to romb. Uz nju, natjecatelji su mortali savladati pripremu kreme od cvjetače i rižota od ribljeg temeljca.
- Prvi put se susrećem s tom ribom - priznao je Dinko Alešević, jedan od natjecatelja koji se ističe smislom za humor.
Unatoč komplikacijama u pripremi, svi su natjecatelji pri završetku bili zadovoljni svojim tanjurima.
Marko Kolak, Vesna Slavica, Mevlija Delić, Ivana Ivić i Jelica Boto svoj su prolaz u MasterChef vilu dobili odmah nakon chefova kušanja.
Matea Alduk, Dinko Alešević i Maja Jalšovec zbog svojih su se propusta u pripremi trebali suočiti sa "stress testom" u crnim pregačama.
U ovom su segmentu natjecanja od preostalog mesa trebali pripremiti carpaccio, emulziju i majonezu.
- Vesela trojka? Izgleda da ćemo biti vesela dvojka na kraju. Ha-ha - komentirao je nasmijani Dinko pred kamerama MasterChefa.
Ovaj petnaestominutni zadatak uspješno su obavile Matea i Maja. Maja je svoju gorko-kiselu emulziju u posljednji trenutak uspjela spasiti pomoću šećera, čime je oduševila žiri i zaradila svoj prolaz u vilu.
Kada je došao red na isprobavanje Dinkovog jela, spomenuo je kuharima svoje iskustvo u izradi majoneze.
- Napravio bih više, kilo majoneze...
- I šta bi poslije s majonezom? - zaintrigirao se chef Stjepan.
- Ništa, prodao fast foodu! - uzvratio je šaljivo Dinko.
Naposljetku je zbog greški u pripremi carpaccia, Dinko morao napustiti show.
- Kako se kaže, došao do izvora, nije se napio vode! - našalio se bivši natjecatelj.
- Toliki si pozitivac. Mi bi to rekli u kuhinji "dizač energije" i u svakoj kuhinji potreban je barem jedan takav čovjek! Mislim da si u ovih par dana postao duša svog tima, ali na žalost morat ćemo nastaviti bez tebe - poručio mu je chef za kraj.