StoryEditorOCM
LifestylePREMIJERA NA JESEN

Utjelovio je Dražena Petrovića pa otkrio: ‘Radio sam prozore, a u pauzama trenirao‘

Piše Šibenski.hr
12. kolovoza 2024. - 18:06

Najiščekivaniji domaći film godine, “Dražen”, imat će premijeru na jesen u Šibeniku. Da je među nama, Petrović bi tad napunio 60 godina. U filmu će ga igrati Domagoj Nižić. Što mu osobno znači Petrović, kakav je bio susret s obitelji pokojnoga košarkaša, kako su tekle pripreme, koliki je pritisak osjećao nakon dobivanja uloge, sve zgode i nezgode sa seta, ispričao nam je zagrebački glumac, podrijetlom iz Ljubuškog.

Kako je izgledala vaša audicija?

Audicija se odvijala u nekoliko krugova. Nakon što sam se prijavio, prvi krug bio je glumački, nekoliko scena na hrvatskom i nekoliko na engleskom. Nakon prvoga kruga uslijedilo je košarkaško testiranje, pa još jedan ili dva uža kruga. Ne mogu se više ni sjetiti, ali proces do konačne odluke trajao je skoro tri mjeseca, kazao je Nižić za 24 sata

image

Domagoj Nižić

Romano Kuduzović/

A košarkaško “brušenje”?

Proces košarkaških priprema trajao je pet mjeseci. Svaki dan trenirao sam u dvorani. S loptom ili bez nje. Završio sam faks i nisam radio u struci, zarađivao sam tako što sam radio PVC stolariju preko ljeta, a u pauzama za ručak išao sam na košarkaške treninge kod trenera Ante Prce u Čitluk. Nakon treninga vraćao bih se na posao. Ante je najzaslužniji za brzo svladavanje mojih tehničkih vještina s loptom. Nas dvojica smo imala zadatak; ja svoj, a on svoj. Radili smo kao tim. Znao sam da će u početku biti naporno, kao u filmu ‘Karate Kid’ kad ga sensei uči ‘nanositi vosak’, dok on pojma nema čemu to služi i protivi se, a na kraju rezultat dođe. Definitivno najljepši proces priprema. Svaki glumac želi na ovaj način uživati u našem poslu i živjeti od njega. To i je razlog zašto su mi najprivlačnije biografske uloge - jer imaš mogućnost za stvarni proces pripreme i istraživanja. Osim treninga pregledao sam svu Draženovu košarkašku videoarhivu.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

18. rujan 2024 01:01