StoryEditorOCM
LifestylePrestižna priznanja

Na glamuroznoj dodjeli šibenskom Pelegriniju i Rudiju Štefanu uručena Michelinova plaketa

Piše šibenski.hr
6. srpnja 2022. - 10:20

METRO, globalni partner Michelina za cijeli svijet, uručio je prestižne Michelin plakete hrvatskim restoranima koji su uvršteni u Michelinov vodič za 2022. godinu. Među njima je i čuveni šibenski Pelegrini na čelu sa chefom Rudijem Štefanom

Glamurozna svečanost je održana na prostoru Maškovića Hana, spomenika nulte kategorije, koji je ujedno i europska najzapadnija građevina islamske arhitekture.

- Čestitam svim restoranima koji su zadržali svoje zvjezdice, odnosno njihovim vlasnicima, chefovima i vrijednim timovima. Hrvatska od ove godine ima 84 restorana koja nose neku od prestižnih oznaka Michelina, šest više nego lani. Izabrani restorani ušli su u ekskluzivni krug najboljih restorana svijeta i Hrvatska turistička zajednica, kao nacionalni partner Michelina, iznimno je ponosna na vas. Michelinove oznake daju odlične promotivne potencijale koje će vjerujem destinacije već u ovoj turističkoj godini znati valorizirati i dodatno u budućnosti iskoristiti. Ulazimo u samu špicu turističke sezone te je pred nama dio godine kada u hrvatskim destinacijama u prosijeku boravi preko milijun gostiju dnevno i stoga s ponosom istaknite svoje plakete, svoje zvjezdice i oznake - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Podsjetimo, svi dosadašnji nositelji najvišeg Michelinovog priznanja zadržali svoje zvjezdice. Riječ je o restoranima Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Draga di Lovrana (Lovran), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Agli Amici (Rovinj).

image

Restoran Pelegrini u Šibeniku

Nikša Stipaničev/Cropix
02. svibanj 2024 02:56