"Učini se da sve imam,
Al' u niko doba
Zaželi se moja duša
Kukumara, boba..."
Tako je pjevao Arsen Dedić i moramo vam priznati da nam se ti stihovi u ovo doba često motaju po glavi. Za kukumare ćemo još malo pričekati, a nismo ih puno ni željni, s obzirom da ih se sad može naći tijekom cijele godine (znamo, znamo, neusporedivi su s onima iz pravog "vrtla"), ali bob... Baš je u stađunu i treba ga jesti dok ga ima. S blitvom, s bižima ili, kako je mnogima najdraže - s artičokima, piše Stil.
Šteta što nitko, bar koliko nam je poznato, nije opjevao nije opjevao artičoke, delikatesu obožavanu jod davnina na cijelom Mediteranu, koja nadjevena različitim varijantama pešta i skuhana s mladim bobom i bižima čini specijalitet bez kojeg nam je nezamislivo proljeće u Dalmaciji... Vama nije? A mora biti da nemate dobar recept. Mi imamo, a ima ga i Tavajol, hvaljeni gastroblog iza kojeg stoji Dora Sandalić. Dora nam je dopustila da prenesemo kako ona radi artičoke s bobom pa čitajte, isprobajte i guštajte.