StoryEditorOCM
GlazbaGLAZBENO LJETO

Počinje Barone Jazz Festival, otvara ga Srđan Ivanović glazbenik iz Pariza, koji će predstaviti album Modular

Piše Zdravko Pilić
16. lipnja 2024. - 14:20

Vrhunske svirke pod zvijezdama drugo ljeto zaredom donosi Barone Jazz Festival koji ove godine počinje već u lipnju. Sve do kasnog ljeta na pozornici Tvrđave Barone izmjenjivat će se nagrađivani hrvatski i strani jazz glazbenici koji će ljubiteljima razigranih ritmova priuštiti večeri prvoklasnog muziciranja.

Na pozornicu Tvrđave Barone u srijedu, 19 lipnja u 21 sat, na prvom festivalskom nastupu, stiže jedinstvena vizija modernog jazza inspirirana Balkanom u izvedbi Srđana Ivanovića glazbenika iz Pariza. Tom prilikom, energičnim nastupom predstavit će svoj deveti album ‘Modular‘, nastao kao spoj senzibiliteta Istoka i Zapada, čiji ritmovi i melodije odražavaju posvećenost istraživačkom i inovativnom jazzu.

Ivanović inspiraciju crpi iz vlastitog porijekla. Odrastanje u Ateni snažno je utjecalo na njegov pristup glazbi, dok je rodna Bosna i Hercegovina doprinijela tradicionalno balkanskim zvukom. Pečat je dao i studij u Nizozemskoj, kao i život u Parizu gdje surađuje s raznim glazbenicima.

U Šibeniku će nastupiti u sastavu koji čine Ludivine Isambourg, vrsna flautistkinja koja dolazi iz elektro-jazz scene i donosi veliku energiju bendu, Manu Codjia, legendarni gitarist s kojim surađuje od ranih 2000-tih i Matis Regnault, mladi basista s kojim često nastupa u Parizu.

 

 

 

24. lipanj 2024 00:43