StoryEditorOCM
GlazbaPovratak u Zagreb

Mladi šibenski bend Aracataca nastupa u Kazalištu Komedija, uskoro objavljuju i prvo izdanje

Piše M. P.
15. listopada 2024. - 11:51

Ovog četvrtka (17.10.) u Klubu Kazališta Komedija - Kontesa na program Žarište stižu makedonski bend Funk Shui i šibenski bend Aracataca.

Funk Shui je eklektični kolektiv iz Sjeverne Makedonije koji stalno istražuje nove puteve glazbenog izričaja. Kolektiv je debitirao je 2012. godine, a prošle godine predstavio i svoj treći album Nikogash Pak. Njihov opus mješavina je različitih žanrova, a kolektiv ga opisuje kao iskustvo koje obuhvaća niz emocija, stilova i utjecaja gdje dominiraju alternativni rock i funk. Osim u zemljama regije, Funk Shui je nastupao i u europskim državama poput Velike Britanije, Poljske, Austrije, Njemačke i Nizozemske.

image

Grupa Aracataca

Prije njih na pozornicu će stati indie rock bend Aracataca. Bend je osnovan 2022. godine, a lokalno su poznati po svojoj energičnosti i jedinstvenom zvuku. Nakon dva predstavljena singla bend će uskoro predstaviti EP izdanje inspirirano raznim glazbenim žanrovima, od bossa nove do post-punka.

Organizator programa je Ustanova Novi prostori kulture, a sufinancira ga Grad Zagreb.

Ulaznice su dostupne po cijeni od 8€ putem sustava Entrio. Žarište je predstavilo i posebne pogodnosti za mlade.  Studentska cijena ulaznice na dan eventa iznosit će 7€ i moći će se kupiti isključivo na blagajni kluba, a osobe mlađe od 18 godina imaju besplatan ulaz na koncertni program.

 

17. listopad 2024 05:48