StoryEditorOCM
Glazbana ‘Mihovilu‘

Božo Vrećo vraća se na našu obalu: nastup u Šibeniku na rasporedu je sredinom srpnja

Piše Šibenski.hr
6. lipnja 2024. - 18:49
Najpoznatija bosanskohercegovačka zvijezda današnjice, Božo Vrećo, i ovog se ljeta vraća na našu obalu.Dusko Marusic/Cropix

Najpoznatija bosanskohercegovačka zvijezda današnjice, Božo Vrećo, i ovog se ljeta vraća na našu obalu. Na Crekvini u Kastvu nastupit će 16. srpnja, a na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku 17. srpnja.

Božo Vrećo, istaknuti je interpretator, autor i kompozitor sevdalinke, tradicionalne bosansko-hercegovačke pjesme koja izražava nesretnu ljubavnu žudnju, melanholiju i bol.

Odrastajući u Foči, Vrećo je ljubav prema sevdalinci naslijedio od svoje majke, koja je bila njegova muza i inspiracija. Nakon što je diplomirao arheologiju u Beogradu, preselio se u Sarajevo, gdje je svojim jedinstvenim pristupom izvođenju sevdalinki, često a cappella, privukao veliku pažnju, što je kulminiralo pohvalama čak i od strane slavnog New York Timesa i El Periodica.

Njegova solo karijera započinje 2014. godine, kada se fokusira na autorske tekstove i kompozicije, etablirajući svoj autentičan izraz kako vokalno, tako i vizualno. Dobitnik je prestižnih nagrada, a njegova popularnost seže na sve kontinete.

Film "Maldita" o  Boži Vreći, 2023. godine dobio je prestižnu nagradu Goya za najbolji kratki dokumentarni film. 

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti u sustavima eventim.hr te mojekarte.hr.

21. lipanj 2024 14:18