StoryEditorOCM
Ostalojoš ima nade

Solaris upisao prvu pobjedu u jakom europskom natjecanju, odluka o prolazu pada protiv domaćina Barcelone

Piše K. G.
28. rujna 2024. - 18:12
Antonio Petković s tri gola predvodio je Solaris do pobjede u LEN Euro Cupuarhiv/Nikša Stipaničev/Cropix

Vaterpolisti Solarisa upisali su prvu pobjedu u ovogodišnjem nastupu u jakom LEN Euro Cupu. Nakon jučerašnjeg poraza od grčkog doprvaka Vouliagmenija, Šibenčani su u drugom kolu skupine koja se igra u Barceloni svladali talijanski Quinto Genovu.

Tako su Sunčani ostali u igri za prolaz u daljnju fazu natjecanja. O tome će odlučivati sutrašnje utakmica (12,30 sati) protiv domaćina Barcelone.

Goropadno je Solaris otvorio utakmicu. U prvoj četvrtini vodili su (3:0) golovima Petkovića, Duje Akrapa i Bulata. U istom tonu Sunčani su ušli i u drugu dionicu. Kapetan Petković zabio je i četvrti gol za Šibenčane.

Talijanima je trebalo više od deset minuta da prvi put zatresu mrežu Pavića. No, onda se igračima iz Ligurije otvorile te su u samo tri minute stigli do izjednačenja (4:4), a s tim rezultatom otišlo je se na pauzu između dvije četvrtine.

Trgnuo se Solaris iz letargije početkom treće četvrtine. Pogocima Pelicarića i Duje Akrapa, momčad trenera Denisa Seferovića opet je na plus dva (6:4).

Međutim, Šibenčani su silno skloni oscilacijama u igri na početku sezonu, pa Talijani s tri pogotka u svega 90 sekundi opet prelaze u vodstvo (7:6). Ipak, seriju Genove prekida Pelicarić zgoditkom iz peterca za novo izjednačenje (7:7)- rezultatom s kojim se ušlu u zadnju četvrtinu.

Poveo je Solaris golom Koprčine, ali Nora je ekspresno izjednačio. I onda je uslijedio ključni nalet Sunčanih. Roko Akrap, Koprčina, Vlahović iz peterca i Petković s igračem više postigli su četiri gola u nizu za velikih (12:8) četiri minute prije kraja.

Genova je preko Masse uspjela samo smanjiti rezultat, ali ne i ozbiljnije ugroziti važnu pobjedu Šibenčana.

Iren Genova Quinto - Solaris 9:12 (0:3, 4:1, 3:3, 2:5)

Iren Genova Quinto: Ghiarra, N. Gambacciani (1), Di Somma (1), Villa, Panerai (1), Gandolfo, Puccio, Nora (1), Figari (1), Massa (1), Aicardi (1), N. Gambacciani (2), Noli.

Solaris: Pavić, D. Akrap (2), Brajković, R. Akrap (1), Vrbnjak, Petković (3), Vlahović (1), Pelicarić (2), Vrdoljak, Bulat (1), Koprčina (2), Šparada, Štrkalj.

28. rujan 2024 18:25