StoryEditorOCM
Ostalosunčani imaju novog centra

Solaris složio vrlo respektabilnu momčad. U Crnicu stigao još jedan povratnik iz inozemstva

Piše Krešimir Gulin
21. srpnja 2023. - 11:18

Vaterpolisti Solarisa najvjerojatnije su zatvorili igrački roster za iduću sezonu. Čini se kako je uprava Sunčanih složila vrlo respektabilnu ekipu, koja bi se u Hrvatskoj mogla ozbiljno ‘potući‘ za visoke pozicije. Oni optimističniji kazat će- to je ekipa koja bi u Crnicu mogla donijeti i Ligu prvaka, odnosno biti jača od riječkog Primorja i zagrebačke Mladosti, ako su već splitski Jadran posebice i dubrovački Jug svijet za sebe.

A na temelju čega optimisti temelje svoja razmišljanja? Prvenstveno zbog činjenice što se u rnicu vratio nekadašnji reprezentativac Antonio Petković. S njime su Sunčani dobili odličnog napadača na desnoj strani.

Imat će trener Denis Seferović dobrog šutera i na lijevoj strani u liku povratnika iz Italije Roka Pelicarića.

Novaci u Crnici su i braća Duje i Roko Akrap, koji su stigli iz splitskog Mornara. U tom klubu je nekada igrao i napadač Marin Vrdoljak, koji će također nositi kapicu Solarisa naredne sezone.

Budući da je u matičnom klubu ostao pouzdani vratar Marin Šparada, u tom mozaiku trebalo je složiti još samo jednu važnu kockicu- a to je centar koji bi na dva metra surađivao s Tonijem Šparadom.

U jednom trenutku pojavila se opcija kako bi iskusni Ćorušić mogao njemački Hannover zamijeniti Šibenikom, no odlučio je ostati u Njemačkoj.

Stoga su u Crnici posegnuli za novim rješenjem i našli ga u Francuskoj. Ne, ne dolazi u Šibenik neki francuski vaterpolist, već se radi o još jednom povratniku u matični klub.

Naime, nakon jedne sezone provedene u Francuskoj u redove Sunčanih vraća se Domagoj Bulat!

Dakle, Solaris ima zanimljivu momčad koja bi mogla dosta toga reći kako u domaćem prvenstvu i Kupu, tako i u Regionalnoj ligi. Ne treba zanemariti ni uvod u sezonu, a to je Len Euro Cup gdje su Šibenčani postali gotovo stalni sudionik u zadnjih nekoliko godina.

14. lipanj 2024 22:19