StoryEditorOCM
OstaloVRHUNSKI REZULTAT

Šibenski trener Teo Piasevoli odveo hrvatsku reprezentaciju optimista do europske bronce

Piše Šibenski.hr
8. srpnja 2024. - 16:33
U poretku momčadi Hrvatska se između 32 reprezentacije Europe popela na postolje iza Grčke i domaćina TalijanaGrad Šibenik/

Hrvatska jedriličarska reprezentacija pod vodstvom Tea Piasevolija, šibenskog trenera iz Jedriličarskog kluba Šibenik, osvojila je brončanu medalju u poretku nacija na Europskom prvenstvu klase optimist koje se održalo u talijanskom Marine di Carrara.

Na prvenstvu je sudjelovalo 160 dječaka i 100 djevojčica iz 32 europske zemlje. Naslov prvaka među dječacima je treći put otišao u ruke grčkog jedriličara Iasona Panagopoulosa, a među djevojčicama titula prvakinje je otišla u ruke Opatijke Vite Erceg.

U poretku momčadi Hrvatska se između 32 reprezentacije Europe popela na postolje iza Grčke i domaćina Talijana, koji su na ovom prvenstvu bili najuspješnija reprezentacija.

U sastavu reprezentacije je jedrio Marul Vlahov iz JK Šibenik i Maro Uroda iz JK Tijat Vodice, a trener i team leader reprezentacije je bio Teo Piasevoli (trener JK Tijat i JK Šibenik).

„Vratili smo se doma s dvije nagrade. Vita je prvakinja Europe, a reprezentacija brončana. Cijela sezona izbornih regata je nekako bila pozitivna. Dobro se radi po klubovima. Odradili smo dobre pripreme za uskršnje praznike u Crikvenici, a prije ovog prvenstva smo odradili ciljane pripreme sa svim reprezentativcima gdje nam je na Krapnju bila jedriličarska baza“, kazao je Piasevoli.  

18. rujan 2024 06:14