StoryEditorOCM
Ostalosvjetsko prvenstvo

Patrik Ćavar: Protiv Katara je bilo teže nego što se očekivalo. U drugom krugu, ako budemo ozbiljni, ne bi trebalo biti problema

Piše Ivan Renić/SD
20. siječnja 2021. - 08:01

Bilo je teže nego što se očekivalo. Katar se pokazao kao dobar suparnik. Ipak, vidi se određeni pomak prema naprijed u našoj igri. Napad je bio nešto tečniji, ali u obrani i dalje ima mjesta za napredak - prokomentirao je Patrik Ćavar za 'Slobodnu' pobjedu Hrvatske i osvajanje prvog mjesta u skupini.

Obrana pucala po sredini, srećom Šego je bio sjajan

Događalo se da obrana puca po sredini, baš tamo gdje nikako ne bi smjela. Moramo podići agresivnost i raditi više prekršaja. Kada protivnik uđe u sedam metara, moramo ići puno snažnije.

Šego je sjajno skidao sedmerce. Izludio je katarske izvođače sjajnim obranama. Ne znam koliko godina već govorim da su vratari jako važni. Eto, da nije bilo njega, Katar bi imao prednost na poluvremenu. Izvana, on još malo hvata ritam. Ovo mu je tek prva utakmica, ali doći će i to na svoje. Tek sad vidimo koliko nam je nedostajao.

Martinović je bilo vrlo dobar. Hrabar je, ne libi se šutnuti s devet-deset metara. Meni bi on definitivno bio prvi desni bek, a odmarao bi ga sa Šebetićem i eventualno Čupićem. Fali mu iskustva s velikih natjecanja, ali to se ne vidi puno u njegovoj igri. Odličan je šuter, ima pravu „bombu“ u ruci. Požrtvovan je i borben, pravi igrač zaista. Uz sve to je i prilično pokretljiv. Od njega očekujem puno u nastavku, a mislim i kako će dobiti još veću minutažu. Moramo ga dobro koristiti kada igra u ovakvoj formi.

Danas krila igraju 45-50 minuta

Što se tiče situacije s Mandićem, stručni stožer najbolje zna u kakvoj je tko formi. On uvijek može pomoći na poziciji prednjega jer to igra i u Zagrebu. Teško je Linu to zamjeriti jer smo vidjeli koliko je Štrlek dobar u realizaciji. Danas krila igraju po 45-50 minuta. Rijetke su slučajevi gdje se oni mijenjaju svako 10 minuta. Ipak, mislim da će on dobiti svoju priliku u nastavku turnira. Bit će nam itekako koristan u obrani.

Naravno kako u drugom krugu svi očekujemo prolazak naših i Danaca. Objektivno, mi smo dvije najjače reprezentacije u toj skupini. Bahrein i Argentina tu nemaju što tražiti. Ipak, ne smijemo nikoga podcijeniti, već smo se opekli na Japanu. No, ako pristup bude ozbiljan, ne bi trebalo biti problema.

Te dvije utakmice se moraju pobijediti, a onda se s Danskom potući za prvo mjesto. To će biti pravi dvoboj i prvi veliki test za naše s nekom momčadi iz samog vrha svjetskog rukometa. Tu je sve moguće. Ako zgusnemo obranu, budemo agresivniji i radimo dovoljno pravovremenih prekršaja, možemo ih dobiti. 

20. travanj 2024 04:54