StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Opet se pjeni bazen u Crnici: Večeras prva utakmica četvrtfinala Prvenstva Hrvatske

Piše Krešimir Gulin
24. lipnja 2020. - 08:16

I vaterpolisti su dočekali svojih pet minuta – poslije pauze od tri i pol mjeseca napokon će odigrati službenu utakmicu.

Naime, Hrvatski vaterpolski savez odlučio je završiti sezonu odigravanjem Prvenstva Hrvatske.
Što se vaterpolista Solarisa tiče, njih čeka četvrtfinalni dvomeč sa splitskim Mornarom. Prva utakmica na rasporedu je u Crnici u srijedu u 20 sati. Uzvrat je u subotu u Splitu. Bolji iz te dvije utakmice plasirat će se u polufinale, a time i osigurati nastup u Europi iduće sezone. Šibenčani žele upravo to kako bi zaokružili vrlo uspješnu sezonu i drugu godinu zaredom doveli europski vaterpolo u Crnicu.

Financijski problemi

Proteklo razdoblje bilo je dosta turbulentno u Solarisu. Kao i kod drugih većih sportskih kolektiva, korona-kriza uzrokovala je i financijske probleme. Među ostalim, to je dovelo do sporazumnog raskida ugovora s trenerom Joškom Krekovićem, pa će u završnicu Prvenstva Hrvatske "sunčane" povesti njegov pomoćnik Jure Marelja. Međutim, Solaris je uspio na okupu zadržati igrački kadar s kojim je završio Regionalnu ligu. U bazen će skočiti i kapetan Andrija Vlahović, koji je u međuvremenu potpisao za talijanski Palermo, ali će se na Siciliju preseliti tek početkom nove sezone.

– Istina, potpisao sam za Palermo, no idućih mjesec dana razmišljat ću samo o Solarisu. Kao i uvijek, svim ću srcem igrati za svoj klub. Naravno, želja nam je najmanje ući među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj i tako okruniti uspješnu sezonu – jasan je Vlahović.

Po svemu viđenom, u prvom dijelu sezone Solaris i Mornar gotovo su "al pari" ekipe. No, višemjesečna pauza sigurno je ostavila traga u oba tabora. Teško je prognozirati kod koga je dublji.

– Da, nakon tri i pol mjeseca pauze svima je nepoznanica kakvi ćemo biti u službenoj utakmici. Doduše, igrali smo mi između sebe, odradili smo dvije pripremne utakmice s Jadranom u Splitu i mogu vam reći da to nije bilo loše. Što se Mornara tiče, imam informacije da neredovito treniraju. No, sve to treba staviti sa strane i pružiti maksimum u bazenu. Solaris ima kvalitetu, a Mornara smo već pobijedili ove sezone u Kupu – doduše tijesno. Vjerujem da smo na svojem bazenu favoriti, uz uvjet da svi budemo fokusirani prema istom cilju, a to je plasman u polufinale. Nadam se da već u Crnici možemo ostvariti pobjedu koja će nam jamčiti prolaz dalje bez obzira na uzvrat u Splitu – veli kapetan "sunčanih".

Dobar dio razdoblja prekida natjecanja uzrokovanog pandemijom neki igrači Solarisa koji nisu iz Šibenika, poput Hercega, Mudražije ili Kovačića, vježbali su u svojim gradovima. Osim toga, za potonjeg je stigla i vijest da na kraju sezone i on napušta Crnicu. Naime, iskusni Splićanin Kovačić dogodine će nositi kapicu francuskog Reimsa.

– Sa zadovoljstvom mogu reći da smo konačno kompletni. Svi koje ste spomenuli priključili su nam se prije desetak dana. Ono što vidim na treninzima izgleda jako dobro, bez obzira na besparicu koja vlada u klubu – otkriva Vlahović.

Četvrtfinale s Mornarom bit će debi za Juru Marelju u ulozi prvog trenera Solarisa.

Gledatelji dolaze

– Super to ide s Mareljom kao kormilarom. Juru svi znamo otprije i riječ je o velikom radniku. Preuzeo je kormilarsku palicu u teškom trenutku, kada treba motivirati igrače u situaciji kada nemate prebijene pare. Neću reći da je dobio "vrući krumpir" u ruke, ali nije mu lako. Međutim, on odlično radi i daje sto posto u svakoj situaciji. Na nama je igračima da mu na utakmicama vratimo silan trud koji ulaže. Jasno, trebamo igrati za nas, ali i za bivšeg trenera Krekovića, koji je radio dobar posao u minule dvije sezone u Solarisu – iskren je Vlahović.

Kako doznajemo, gledateljima će biti dopušten ulazak na zatvoreni bazen u Crnici, ali uz određene restrikcije. Tako će se sjediti u svakom drugom redu na tribinama i na svakom drugom sjedalu. Sve kako bi se držala famozna distanca.
– Volio bih da bude ljudi na bazenu, jasno, onoliko koliko to uvjeti dopuštaju. Mislim da su se Šibenčani zaželjeli sporta i vaterpola. Dakle, pozivam naše navijače, ali uz opasku da poštuju sva pravila ponašanja vezana uz pandemiju – zaključio je Vlahović.

Prva četvrtfinalna utakmica Prvenstva Hrvatske između Solarisa i Mornara igra se u srijedu u 20 sati.

23. travanj 2024 12:17