StoryEditorOCM
Nogometneuspješna provjera

Zabijali Vasilj i Božić: Šibenčani dvaput vodili, pa na kraju izgubili

Piše K. G.
12. listopada 2024. - 18:24

Nogometaši Šibenika iskoristili su prvenstvenu stanku i skoknuli do susjedne Bosne i Hercegovine kako bi s tamošnjim premijerligašem Posušjem odigrali prijateljsku utakmicu.

Susret je završio rezultatom pobjedom Posušja 3:2. Poveli su Narančasti golom Vasilja u 19. minuti. Domaćini su poravnali preko Bekavca u 35. minuti, te se s neodlučenih (1:1) otišlo na odmor.

Odmah po izlasku iz svlačionice Šibenčani su opet u vodstvu zahvaljujući pogotku Božića, igrala se 46. minuta. Prednost Narančastih nije dugo trajala jer je Posušje izjednačilo već u 58. minuti.

U samoj završnici, domaćin je potpuno preokrenuo rezultat i zgoditkom u 88. minuti dolazi do pobjede (3:2).

Inače, Šibenik je u Posušju s klupe vodio Marko Kartelo koji se spominje kao najizgledniji kandidat za nasljednika Marija Carevića.

Za Šibenik su igrali: Đaković, Gržan, Morrison, Dujmović, Kolega, Roca, Kavelj, Majić, Vasilj, Božić i Santini. Klupa: Mohorović, Gačić, Brajković, Iyendjock, Prekodravac, Torres, Zdunić, Laća, Baković, Falcao, Kulušić i Delić).

U Posušju nije bilo ozlijeđenog Perića, koji je na utakmici s Hajdukom zaodbio rupturu mišića i neko vrijeme će izbivati s travnjaka. Također, nije igrao ni iskusni stoper Punčec koji se polako oporavlja od ozljede i mogao bi biti spreman za iduću prvenstvenu utakmicu s Osijekom. Još uvijek je u procesu rehabilitacije i Pozo, čije prve minute ove sezone se još uvijek čekaju. Male su šanse da one budu baš kontra Osječana u subotu, 19. listopada.

12. listopad 2024 18:25