StoryEditorOCM
NogometIGOR BUDIŠA

Trener Zrinskog najavio derbi protiv Šibenika: ‘Imaju tradiciju, već su igrali prvu ligu. Bit će jako zahtjevna utakmica‘

Piše T. V.
28. svibnja 2024. - 17:36
Zrinski i Šibenik će u izravnom dvoboju u Gradskom vrtu odlučiti o novom sudioniku SuperSport HNL-aNiksa Stipanicev/Cropix

Zrinski i Šibenik će u izravnom dvoboju u Gradskom vrtu odlučiti o novom sudioniku SuperSport HNL-a. Trener Zrinskog Igor Budiša za HRT najavio je nedjeljni dvoboj.

- Predsjednik Komak je uoči sezone najavio da ga zanima samo ulazak u viši rang, to je stavio kao glavni cilj sezone već 29. lipnja prošle godine. S tom vjerom i energijom krenuli smo u trenažni proces i 11 mjeseci kasnije nadomak smo tog ostvarenja.

Prvo ime momčadi je Dominik Dogan, koji je s 23 gola najbolji strijelac druge lige.

- To se profiliralo kroz cijelu sezonu, da je odigrao na vrhunskoj razini. Jednostavno je radio svoj posao, koji treba raditi svaki napadač. Po mom mišljenju on i Osijekov Mierez su dva istaknuta napadača u oba ranga. Ja kao trener i momčad smo sretni da ga imamo.

image
Josip Bandic/Cropix

Bilo je puno verbalnih okršaja na relaciji Zrinski - Šibenik?

- Mislim da nije bilo pretjeranih izjava s naše strane, konkretno od mene kao trenera, ali ni od igrača, no predsjednik ima pravo na svoje mišljenje, ne bih to dalje komentirao.

Ako Zrinski ostane neporažen protiv Šibenika otići će u prvu ligu...

- Znalo se uoči sezone tko je glavni pretendent za ulazak u viši rang. Šibenik ima tradiciju, već je igrao u prvoj ligi. Bit će jako zahtjevna utakmica, kao i svaka. Mi ćemo se kroz ovaj tjedan vrlo ozbiljno pripremiti i uvjeren sam da moji momci znaju što treba raditi, idemo maksimalno ozbiljno i s vjerom da možemo do kraja, zaključio je Budiša.

 

27. lipanj 2024 18:20