StoryEditorOCM
NogometPrva liga sve bliže

Šibenik dobio uvjetnu prvoligašku licenciju: ‘Narančasti‘ prošli na financijama, infrastruktura traži dodatno ‘šminkanje‘

Piše Krešimir Gulin
17. svibnja 2020. - 12:07

Sve je izvjesnije kako će nogometaši Šibenika iduće sezone igrati u 1.HNL. Naime, nakon što je prije desetak dana Izvršni odbor HNS-a odlučio kako se natjecanje u 2.HNL neće nastaviti i da će konačnim biti proglašen poredak na tablici u trenutku prekida natjecanja (op.a. Šibenik je bio prvi s osam bodova prednosti) iz kancelarija nogometne Vlade tijekom vikenda je stigla još jedna dobra vijest.

Naime, Šibenik je dobio prvoligašku licenciju već u prvom krugu! Doduše, ta informacija je još uvijek neslužbena, jer će HNS službena rješenja klubovima dostaviti do 20. svibnja. Također, tu licenciju treba uzeti s još jednom malom rezervom, budući kako je ona uvjetna.

Ili, Šibenik je u prvom krugu prošao što se tiče financija, ali potrebne su još neke dorade oko infrastrukture. Međutim, budući da će Šubićevac 1. kolovoza biti domaćinom finala Kupa Hrvatske, ni infrastruktura ne bi trebala biti veći problem.

U klubu nisu mogli kazati što sve trebaju popraviti na stadionu na Šubićevcu dok ne dobiju službeno riješenje iz HNS-a. No, neslužbene informacije govore kako se ne radi o nekim većim zahvatima.

To više što je i HNS obećao 400 tisuća kuna za uređenje stadiona, nešto će uložiti Grad Šibenik i Šibensko- kninska županija...

Ukratko, trebalo bi povećati kapacitet zapadne tribine te osigurati još 200 natkrivenih mjesta, budući da ih je trenutačno na Šubićevcu oko 800. Uglavnom, sve su to zahbati koji je bi trebali predstavljati ozbiljniju prepreku na putu Šibenika do 1.HNL.

18. travanj 2024 21:46