StoryEditorOCM
Nogometljubimac šubićevca

Šibenik će otkupiti Jakolišev ugovor od Hajduka! Evo koliko će platiti za trenutno najboljeg igrača lige

Piše Davor Trutin/SN
3. rujna 2021. - 16:17

Ovo ljeto dok se momčad Šibenika još dobrano slagala mnogi su na Šubićevcu stalno govorili „moramo dovesti Marina Jakoliša“! Jedan od najgorljivijih zagovornika njegovog povratka bio je i predsjednik Jure Zoričić, te Hrvoje Kulušić, koji je i operativno odradio veliki dio posla. Očito su u Šibeniku znali da bi im mlađi od braće Jakoliš bio kapitalac za novu sezonu.

A, Marin se samo potrudio čim prije tu neskrivenu želju i povjerenje ljudi sa Šubićevca opravdati. A brojke govore sve, u 7 utakmica HNL-a Marin Jakoliš je postigao 4 gol, uz 4 asistencije i MVP je dosadašnjeg dijela sezone.

Zanimljiva je priča oko Marinovog ugovora o posudbi. Hajduk i Šibenik su dogovorili posudbu do kraja ove sezone, s time da Hajduk na polusezoni može svog napadača povući natrag. No, ako Šibenik do tada uplati iznos otkupne klauzule (200.000 eura plus PDV) Jakoliš postaje igrač Šibenika. A, koliko znamo vlasnici šibenskog prvoligaša će uplatiti taj iznos, to su imali namjeru i bez da su znali da će mu ovako krenuti u narančastom dresu.

- Kada je krenula priča oko moga dolaska u Šibenik na posudbu ubačena je ta opcija oko mogućnosti da Šibenik otkupi moj ugovor od Hajduka, i ja sam na to pristao. Meni ugovor kao ugovor nije toliko presudan, bitno je da igram. Mislim da su u Šibeniku odmah znali da me žele otkupiti, jer su to i ispregovarali. Meni je sada najvažnije da se ova lijepa priča nastavi, da dođemo do zime pa će se onda to rješavati. Svi ćemo onda biti pametniji, i ja, Šibenik i Hajduk pa ćemo vidjeti što je najbolja opcija za koga - kazao je na kraju novi ljubimac šibenske publike.

image
Marin Jakoliš
Nikša Stipaničev/Cropix
26. travanj 2024 01:47