StoryEditorOCM
Nogometnastavak slavonske turneje

Šibenik bez ponajboljeg igrača na teškom gostovanju; Carević: ‘Draža mi je umjetna trava nego grbavica‘

Piše Krešimir Gulin
10. studenog 2023. - 10:36

Nogometaši Šibenika nisu imali puno vremena za proslaviti pobjedu nad Solinom, ali niti za pripremu subotnje utakmice  sBSK-om, budući da su sa susjedima igrali u ponedjeljak.

Ispada da je Šibenik osuđen na taj nepopularni termin ponedjeljkom, što ide na živce navijačima, ali i stručnom stožeru Narančastih.

Prvima je teško doći na tribine radnim danom, a igračima i trenerima nije lako pripremati iduću utakmicu zbog ‘kratkog‘ tjedna:

- Ne želim nikoga kritizirati, ali ne znam zašto Šibenik uvijek mora igrati ponedjeljkom domaće utakmice. Evo, i našu zadnju jesensku utakmicu s Orijentom ponovno ćemo igrati u ponedjeljak u 17 sati. Ovo govorim prvenstveno stoga što mi je žao naše publike, a ne zato da bih tražio neki alibi za sebe i svoju ekipu- komentirao je Mario Carević, trener Šibenika.

Kad god Narančasti idu na neko gostovanje govori se o stanju travnjaka na kojem će igrati. U Bijelom Brdu ćeka ih umjetna trava:

- Cijeli tjedan smo vježbali na našem terenu s umjetnom travom na Šubićevcu. Draža mi je umjetna trava, nego ‘grbavica‘ na kojoj je trava visine 20 centimetara. Vjerujem kako ćemo na tako brzom terenu moći razviti svoju igru i ugroziti suparnika. Nadam se kako će nam i realizacija biti na razini da uzmemo bodove- veli Carević.

Premda se radi o susretu momčadi s vrha i dna tablice, teško je reći kako je Šibenik izraziti favorit:

- Iako se BSK bori za ostanak,radi se ekipi koja posjeduje ogroman kvalitet i iskustvo. Tvrdi su, primaju jako malo golova. Nitko ih nije nadigrao. Kažem, bez obzira na stanje na tablici, bit ćeto vrlo zahtjevna utakmica- govori kormilar Narančastih.

U Bijelom Brdu Carević će morati sastaviti napadački ‘trozubac‘ bez Majića, koji je protiv Solina zaradio treći žuti karton:

- Nećemo plakati zbog njegovog izostanka, iako se radi o jednom od najboljih igrača lige. Ne bojim se, jer imamo igrača na klupi koji ga mogu nadoknaditi. Tu mislim na Roka Brajkovića, Laću, pa čak i Bačelić- Grgića. Iako, ne vjerujem da će Baćo krenuti od prve minute.

Naša trojka gore, ta prednja linija je fantastična. Oni su naše bogatstvo i čak mi je drago da će netko novi dobiti priliku od prve minute- govori Carević.

U Slavoniji će se Majić ‘očistititi‘ od kartona, međutim uoči derbija sa Zrinskim u Osijeku, čak četvorici važnih igrača Šibenika prijeti treći žuti. To su stoperi Perić i Dujmović te napadači Božić i Torres:

- Ne, nećemo nikoga štediti za iduću utakmicu. Nama je prva sljedeća najvažnija, a to je BSK u subotu. Idemo 100 posto, bez ikakvih kalkulacija- jasan je trener Šibenika.

On će ponovno biti bez Pavičića i Osmankovića, ali pojavio se i novi zdravstveni problem. Zbog ozljede lože na put neće Rovis. Dakle, Šibenik je ostao na jednom lijevom beku- Cvijanoviću:

- Imamo mi rješenje i za tu poziciju. Po potrebi mogu uskočiti Bruno Brajković i Kolega- spreman je Carević.

Utakmica BSK- Šibenik igra se u subotu u 14 sati. Sudac je Ante Čulina iz Zagreba.

23. svibanj 2024 00:19