StoryEditorOCM
Nogometproblemi s licencom

Progovorili čelnici Šibenika: ‘Igrat ćemo u elitnom rangu! Uskoro ćete vidjeti Šubićevac u novom ruhu‘

Piše Davor Trutin/SN
25. travnja 2024. - 10:35
Čelnici Šibenika uvjereni su kako će se iduće sezone na Šubićevcu gledati prvoligaški nogometNikša Stipaničev/Cropix

Nakon što je HNS, odnosno njegov Odjel za licenciranje odaslao priopæenje o klubovima koji su dobili zeleno svijetlo za nastupe u natjecanjima za iduću natjecateljsku sezonu, i u kojem nije bilo ime HNK Šibenika, krenule su različite medijske priče.

Posebno grubo je zazvučala i vijest po kojoj klub sa Šubićevca nije dobio licencu ni za jedno od glavnih stupnjeva natjecanja za sljedeću godinu, uključujući ni 1. ni 2.NL!

Neki mediji, posebice portali već su Šibenčane otpisali iz borbe za povratak u HR nogometnu elitu, proglasivši Zrinski Osječko 1664 maltene novim prvoligašem. Kao da ne postoji žalbeni rok, u kojem je (barem) do sada HNK Šibenik uspješno rješavao potrebne nedostatke.

Prethodno je šibenski klub imao problema vezano za financije, zajedno s infrastrukturnim nedostatcima, ali je nekako uvijek uspjevao ishoditi licencu u žalbenom postupku. Budući da je u tijeku žestoka borba za plasman u Supersport HNL između slavonskog i dalmatinskog kluba, kontekst ove priče poprima nove obrise. Šibenika čeka borba na više frontova, koje će kako tvrde njegovi čelnici biti uspješno riješene.

Nakon objave rješenja HNS-a iz kluba sa Šubićevca nisu se odmah glasili, šibenski novinari su počeli istraživati koji je krimen kluba zbog čega nije dobio licencu ni za jedno od 3 vodeća natjecanja pod okriljem HNS-a.

- A, kada smo mi dobili iz prve licencu - bila je prva impresija sportskog direktora Hrvoja Kulušića, koji nikada ne izbjegava odgovore na bila koja pitanja, uz dodatak:

- Nema razloga za brigu. Radi se o tehničkim nedostatcima, koji se promptno rješavaju, i licencu ćemo sigurno dobiti - kazao je Kulušić.

Sutradan se službeno oglasio i klub priopćnjem u kojem se potvrđuje kako klub ima određenih tehničkih manjkavosti koje treba ispraviti do isteka žalbenog roka, ne ulazeći u detalje o kojim tehničkim nedostatcima se radi.

image

Već su počeli radovi na istočnoj tribini stadiona na Šubievcu

Niksa Stipanicev/Cropix

Naknadno smo saznali da se radi o starom problemu stadiona na Šubićevcu, a koji je vezan za natkrivanje dijela istočne tribine, i osvjetljenja na reflektorima. Kasnije se pojavila i prièa o jednom brojaču karata u kojeg je udario grom...

Jesu li to uistinu pravi razlozi ne dobivanja potrebnih licenci, i ako jesu, zanimalo nas je hoće li ih klub uspjeti otkloniti smetnje, ili će barem uvjeriti Odjel za licenciranje da će potrebni zahvati sigurno biti izvedeni u određenom roku.

Cijela ta priča oko licenciranja dolazi u trentcima kada klub sa Šubićevca s novim vlasnicima prolazi kroz vidljivu fazu investiranja u infrastrukturu, i gdje je i zadnjem sumnjivcu jasno kako se na Šubićevcu ali i izvan njega nakon godina zatišja izvode ozbiljni građevinski zahvati.

S druge strane Zrinski je dobio potrebne papire koji nema uopće vlastiti stadion, već je za domaće utakmice u 1. HNL prijavio Gradski vrt, na kojem i sada igra svoje drugoligaške utakmice.

Ali, Šibenik ne treba gledati druge već se treba fokusirati na svoje ciljeve, iako ga cijela ova priča sigurno barem donekle skreće s trenutno glavnog fokusa - a to je borba za prvo mjesto u 1.NL u preostalih 6 kola.

- Cijela ova priča oko licenci je očito poprimila neki drugi karakter, i polako izlazi iz dimenzija merituma. Kada čitamo razne portale može se zaključiti kako je Zrinski već proglašen prvoligašem, kako se više ne treba ni igrati još ovih 6 kola. A, činjenice su takve da HNK Šibenik, i mi koji vodimo klub radimo iznimne napore kako bi se Šibenik podigao na svim razinama.

Uostalom, to se i vidi svakom tko je barem jednom nedavno bio u klubu, po radovima u upravnoj zgradi, tribini ali i igralištu u Crnici. Dolaskom u klub naslijedili smo velike infrastrukturne manjkavosti koje nisu u skladu s potrebama vremena i naših planova vezanih za ovaj projekt HNK Šibenik - kazao nam je Stipan Dramac, jedan od ljudi iz uskog kruga Željka Karajice, predsjednika i vlasnika HNK Šibenik.

- Klub je u ovih godinu i po dana koliko smo mi u vlasničkoj strukturi na èelu sa Željkom Karajicom, i Denisom Brašićem kao glavnim sponzorom i njegovom tvrtkom Primošten Resort napravio veliki infrastrukturni iskorak, uloživši velike novce u nešto što izvorno nije njegovo vlasništvo nego vlasništvo grada.

I, nastavljamo dalje s našim planovima, ali i konkretnim investicijama, pa tako i onima vezanima za ovu aktualnu priču oko licenci. Tekuća problematika je raznovrsna, znamo što nam je činiti, i sigurno ćemo riješiti sve nedostatke koje nam traži HNS. Kriteriji su svake godine stroži, sada su potrebni konkretni dokazi i ugovori i to nama neće praviti smetnje. Za dan, dva ćemo srediti svu papirologiju i siguran sam da će Šibenik dobiti licencu, i da će iduće igrati u Supersport HNL-u - izrekao je Dramac rečenice koje su sigurno glazba za uši za sve šibenske navijače.

Upravo smo ga uhvatili dok se vozio prema Zagrebu gdje se zajedno s Denisom Brašićem trebao naći s ljudima iz HNS-a, vezano za tekuću problematiku.

image

Tvrtka Primošten Resort glavni je sponzor HNK Šibenik

Niksa Stipanicev/Cropix

Brašićeva tvrtka Primošten Resort glavni je sponzor HNK Šibenika, koja je do sada uložila preko milijun eura u obnovu infrastrukture. A, planova je mnogo i idu puno dalje od ispravljanja tehničkih nedostataka koji priječe izdavanje licence.

- Obzirom da HNS traži konkretne ugovore za radove, moja tvrtka Primošten Resort je potpisnik Ugovora o potrebnim građevinskim radovima. Već smo počeli sa zahvatima na istočnoj tribini, demontirali smo stolice, i uskoro krećemo s postavljanjem novih, te ugradnjom nadstrešnice te ugradnjom potrebnih sijalica na reflektorima. To je posao vrijedan cca 200.000 eura.

Obavijestili smo HNS o našim planovima, podastrili sve papire, i s radovima ćemo krenuti čim završi aktualna sezona, kako ne bismo od stadiona pravili gradilište u tijeku natjecanja. Za novu sezonu, a ja sam uvjeren da će Šibenik igrati elitu sve će biti gotovo.

A, planova ima napretek, postavit ćemo i novih 4000 stolica na zapadnoj tribini u šibenskim bojama, napravit ćemo i launch na prostoru gdje su sada Press i TV loža. U tijeku su završni radovi u upravnoj zgradi. Čeka nas dosta posla i uskoro će Šubićevac zasjati u novom ruhu - kazao nam je glavni sponzor HNK Šibenika Denis Brašić.

 

25. travanj 2024 10:40