StoryEditorOCM
Nogometželjni igranja

Povratak Premier lige u lipnju, igračima produženje ugovora: nogometne vlasti sada su dužne dogovoriti i dovršiti detalje svojih planova

Piše Hina
14. svibnja 2020. - 22:49

Za sve navijače Premier lige s "Otoka" stižu ohrabrujuće vijesti, nakon što je državni tajnik za kulturu, medije i sport Oliver Dowden najavio povratak profesionalnog nogometa u Englesku u lipnju.

Dowden je u četvrtak održao "pozitivan sastanak" s nogometnim vlastima, koji uključuju čelnike engleskih liga i nogometnog saveza kako bi "nastavio planove" za nastavak nogometa.

- Svi smo se složili da ćemo ići naprijed samo ako je to sigurno za zdravlje i dobrobit igrača, trenera i osoblja na prvom mjestu - rekao je Dowden za britanske medije.

- Vlada otvara vrata da se natjecateljski nogomet vrati u lipnju. To bi trebalo uključivati i ​​širi pristup navijačima kako bi mogli gledati tv prijenose utakmica osiguravajući financijska sredstva za podršku široj nogometnoj obitelji - dodao je.

Prema projektu ponovnog pokretanja koji zagovara vodstvo Premier lige, natjecanje bi se nastavilo 12. lipnja, a utakmice bi se igrale iza zatvorenih stadiona.

- Nogometne vlasti sada su dužne dogovoriti i dovršiti detalje svojih planova. Postoji zajednička dobra volja da se to postigne za njihove navijače, nogometnu zajednicu i cijeli narod - rekao je državni tajnik.

- Vlada i naša medicinska struka nastavit će pružati smjernice i podršku nogometu - dodao je.

Neki igrači Premier lige već su započeli pojedinačne treninge, a u klubovima se nadaju kako će prva faza otvaranja treninga, u početku ograničena na 75 minuta, započeti u ponedjeljak. Klubovi će moći provoditi treninge u skladu s higijenskim protokolima i poštujući sigurnu udaljenost među njima.

Čelnici elitnog razreda engleskog nogometa objavili su i kako će igračima čiji ugovori završavaju 30. lipnja bit će omogućeno potpisivanje kratkoročnih produženja do kraja sezone.

- Ono što smo danas odlučili jest osigurati koliko god je moguće da klubovi završe sezonu s istim sastavom koji su imali na raspolaganju prije obustave kampanje - rekao je izvršni direktor Premier lige Richard Masters.

- Igrači mogu produžiti svoje ugovore nakon 30. lipnja do kraja sezone, ali to moraju ugovoriti obje strane - dodao je.

Premijer liga je objavila kako će klubovi i igrači imati rok do 23. lipnja da međusobno dogovore produženje ugovora.

18. travanj 2024 08:34