StoryEditorOCM
Nogometnapeta borba

Opet drže sudbinu u svojim rukama; Šibenik ‘preživio‘ jedno od najtežih gostovanja u ligi

Piše Krešimir Gulin
14. travnja 2024. - 15:55

Nogometaši Šibenika slavili su protiv BSK-a u Bijelom Brdu i tako apsolvirali jedno od najtežih gostovanja do kraja sezone. Bila je to sedma pobjeda Narančastih u nizu, koji i dalje pušu za vrat lideru Zrinskom.

Jurjevčani bježe Šibenčanima dva boda, no najvažnije je da momčad trenera Marija Carevića prvoligašku sudbinu drže u svojim rukama.

image

 Toni Kolega doveo je Šibenik u rano vodstvo
























































 

Vlado Kos/Cropix

Šibenčani nisu mogli poželjeti bolji početak susreta. Odmah u uvodnim minutama ‘načeli‘ su čvrste domaćine. Točnije u 3. minuti kada je lijepu akciju Marijanović i Torresa iz blizine okrunio Kolega.

Nakon vodstva Šibenika, domaćin je imao nešto veći posjed lopte, ali i dalje su Narančasti bili kudikamo opasniji takmac.

Još jednu prekrasnu akciju složila je Carevića družina u 33. minuti. Božić je dobio loptu u srcu kaznenog prostora, pa je na njega neoprezno startao Dobrijević. Sudac Terzić je pokazao na bijelu točku, a siguran realizator bio je Majić.

image

Josip Majić bio je siguran izvođač kaznenog udarca za Šibenik























































 

Vlado Kos/Cropix

Samo nekoliko minuta kasnije mogao je Majić zaključiti priču u Slavoniji, no njegov udarac iz sjajne pozicije blokrao je netko iz obrane BSK-a.

I onda umjesto 3:0 za Šibenik, BSK je smanjio. Nakon ubačaja s lijeve strane ‘zaspala‘ je obrana Šibenika pa je lagan posao preostao stoperu Dobrijeviću koji je s metra-dva ugurao loptu u mrežu Đakovića.

Zanimljivo, bio je to prvi i jedini udarac domaćina u okvir gola Šibenčana.

Ponovno je Šibenik mogao podebljati vodstvo, no udarac Torresa zaustavila je vratnica.

Torres je radio puno problema domaćinima, u 47. minuti je servirao odičnu loptu Majiću koji šutira nedovoljno jako za dobrog Đilasa.

Od 56. minute Šibenik je imao igrača više na terenu. Zbog oštrog starta na Marijanoviću sudac Terzić je pokazao drugi žuti karton Mekiću.

Nakon toga, inicijativa je apsolutno u rukama Narančastih. U 66. minuti odličnu solo akciju izveo je Božić, ali još jednom je dobro intervenirao vratar BSK-a.

image

Roberto Puncec opet je bio dobar u obrani Šibenika
























































 

Vlado Kos/Cropix

Minutu kasnije glavom tuče Punčec, no lopta prolazi pored gola.

Kontrolirao je Šibenik zbivanja na terenu, ali nije mogao ‘zatvoriti‘ utakmicu trećim golom. Stoga je u zraku bila opasnost od nekog zalutalog metka. Poput slobodnog udarca Pluma u 80. minuti koji je završio pokraj Đakovićevih vratiju.

Konačno, Šibenik je stavio točku na i u 87. minuti. Opet se Ivan Delić pokazao kao pravi Carevićev džoker. Samo dvije minute nakon što je ušao u igru iskoristio je odličan dubinski pas Poza i s vrha kaznenog prostora matirao Đilasa.

image

 Antonio Djakovic i Ilija Djilas























































 

Vlado Kos/Cropix

BSK- Šibenik 1:3 (1:2)

BIJELO BRDO- Stadion Bijelo Brdo. Sudac: Ante Terzić (Split). Strijelci: 0:1 Kolega (3.), 0:2 Majić (33./11 m), 1:2 Dobrijević (41.), 1:3 Delić (88.). Crveni karton: Mekić (BSK)- u 56. minuti, drugi žuti karton. Najbolji igrač: Carlos Torres (Šibenik).

BSK: Đilas, Pejić, Dobrijević, Tomašević, Mekić, Plum, Hrs (od 82. Nikolić), Grgić (od 46. Pavlek), Knežević (od 67. Janković), Sunday (od 58. Rudić), Capitani (od 67. Mendeš).

Šibenik: Đaković, Perić, Gačić, Punčec, Kolega, Pozo (od 90. Brajković), Marijanović (od 68. Roca), Cvijanović (od 90. Oavičić), Majić, Božić (od 68. Toshevski), Torres (od 86. Delić).

27. travanj 2024 17:51