StoryEditorOCM
NogometZašto šuti HNS?

Nema kraja sudačkom udvaranju nogometašima Zrinskog: Poklonjeni kazneni udarac

Piše Ivo Mikuličin
25. svibnja 2024. - 13:38

Nema kraja udvaranja sudaca drugoligaškom lideru Zrinskom, kojemu je matična luka selo Jurjevac od 294 žitelja! Utakmica Vukovar – Zrinski (1:2) nije bila bitno različita od zbivanja na susretu Jarun – Zrinski (1:2). 

- Jučerašnji kazneni udarac za Zrinski nije nimalo u skladu s pravilima nogometne igre. Prije svega, igrača Vukovara je u ruku pogodio odbijanac od noge njegova igrača, a ruka nije bila ni iznad glave, ni posve odvojena od tijela. Najgore od svega je činjenica da je upravo na zadnjem sudačkom seminaru eksplicite kazano kako situacije, slične onoj iz Vukovara ni u kom slučaju ne mogu biti sankcionirane kaznenim udarcem – „zajednički je nazivnik“ poziva brojnih sudačkih eksperata na naš telefon poslije, za Šibenik, važne utakmice. 

Kazneni udarac je dosuđen u 80. minuti kod vodstva Vukovara od 1:0 u trenutku, kad su gosti djelovali posve nemoćno, pa ih je sudački poguranac odveo do pobjede. Naše je, pak, mišljenje da nije problem u riječkom sucu Antoniju Meljnjaku, koliko u njegovu naredbodavcu, koji podsjeća na najcrnija vremena nogometa u bivšoj državi. 

Treba li, pak, posebno objašnjavati kako bi nogometaši Šibenika da nije bilo, blago rečeno, spornih detalja na utakmicama Jarun – Zrinski i Vukovar –Zrinski putovali u Osijek na izlet, a ne na derbi!? I još nešto, posve neprihvatljivo! Zašto o svemu šuti vrhuška HNS-a, koja se ranije oglašavala kod puno blažih sudačkih propusta!?

 

03. srpanj 2024 04:09