StoryEditorOCM
NogometOSTVARENA SURADNJA

Nakon novih igračkih pojačanja počeli su pristizati i sponzori; Germania je novi partner kluba sa Šubićevca

Piše Šibenski.hr
29. srpnja 2024. - 16:12

Nakon ispadanja iz HNL-a 2023. Šibenik se u ekspresnom roku vratio u elitni rang hrvatskog nogometa. Narančasti su u jednoj vrlo uzbudljivoj sezoni osvojili 1.NL s bodom prednosti ispred Zrinskog kojeg je Šibenik, u izravnom dvoboju za naslov, svladao u posljednjem prvenstvenom kolu u Osijeku s 2-0.

Primarni cilj Šibenčana u sezoni 2024./25. je, dakako, ostanak. No, da će Mario Carević na raspolaganju imati respektabilnu momčad potvrđuje tekući prijelazni rok. Narančasti su već doveli sedam novih igrača, među kojima se ističe nekoliko zaista zvučna imena, poput bivšeg A reprezentativca Ivana Santinija, prvaka Hrvatske s Rijekom Leonarda Žute, bivšeg ponajvećeg Dinamovog talenta Jakova Antona Vasilja te brazilskog napadača atraktivnog prezimena Lucasa Falcaa, koji je stigao kao slobodni igrač iz Viktorije Berlin.

Šibenčani se do kraja prijelaznog roka namjeravaju dodatno pojačati, a jedno partnersko-strateško pojačanje na Šubićevac je stiglo ovog ponedjeljka. Germania je potpisala ugovor sa šibenskim prvoligašem na najmanje jednu sezonu, a potpisivanju sponzorsko-partnerskog dokumenta prisustvovali su direktorica marketinga Germanije Jasmina Batarilo-Ćerdić te voditelj Šibenikovog PR-a, marketinga i prodaje, Marko Nenadić.

"Iznimno nam je drago jer je Germania potpisala partnersko-sponzorsku suradnju sa šibenskim prvoligašem, hrvatskim klubom s dugačkom i uspješnom tradicijom. Vizija uprave kluba je stvoriti stabilnog prvoligaša, a vjerujem kako će Germania Šibeniku u tom nastojanju biti uspješan partner. Našim partnerima želim uspješnu povratničku sezonu u HNL-u i, dakako, što bolji plasman na ljestvici", rekla je za Germanijak Batarilo-Ćerdić.

S ostvarenom suradnjom zadovoljan je i Šibenikov Nenadić.

"Šibenik je u potrazi za pouzdanim partnerima, a Germania je, bez dileme, jedan od njih. Vjerujem da će suradnja između Šibenika i Germanije biti uspješna za obje strane te da će prerasti u dugoročan partnerski odnos. Ulaskom u HNL potvrdili smo velike ambicije kluba. Pred nama je puno posla i cilj nam je imati što više ovako pouzdanih partnera poput Germanije", rekao je Šibenikov direktor marketinga i odnosa s javnošću i dodao:

"U klubu i gradu s nestrpljenjem iščekujemo početak nove sezone. Nadamo se da ćemo opravdati očekivanja svojih navijača koji su nas prošle sezone vodili do naslova u 1.NL".

Početkom 2023. Šibenik je preuzeo Hrvat iz Hamburga Željko Karajica koji je u kratkom roku osovio Narančaste ponovno na noge i ekspresno osigurao povratak u elitu. No, Šibenikova uprava razmišlja holistički, ne ulaže isključivo u prvu momčad već i u popratne sadržaje koji će dodatno nadograditi Šibenikov brend.

"Nova uprava kluba nije fokusirana samo na prvu momčad, već i na ostale sportsko-zabavne sadržaje koji uključuju utakmicu američkog nogometa na Šubićevcu, brojne koncerte pa i obnovu same infrastrukture na našem stadionu uključujući i otvaranje restorana", zaključio je Nenadić i poručio kako u Šibeniku naporno rade na dovođenju novih pojačanja.

Šibenik će prvu povratničku utakmicu u HNL-u odigrati 4. kolovoza, protiv još jednog Germanijinog kluba Osijeka na Opus Areni.

Germania će, kao jedan od vodećih domaćih priređivača iz područja igara na sreću i sportskog klađenja, u idućoj sezoni, osim Šibenika i Osijeka, sponzorirati Istru 1961, Varaždin, Lokomotivu i Goricu.

 

28. rujan 2024 21:24