StoryEditorOCM
NogometMarin Jakoliš

Junak Šibenika otkrio tajnu renesanse na Šubićevcu: ‘Bilo mi je važno da konačno grad, navijači i klub stanu iza mene‘

Piše Krešimir Gulin
29. kolovoza 2021. - 12:32

Ovog ljeta Šibenik pleše, pardon osvaja bodove, u ritmu kojeg diktira Marin Jakoliš. Taj krilni napadač prosto je 'prodisao' otkako je poljudski zrak zamijenio onim sa Šubićevca. Statistika jasno potkrepljuje ovu tezu. Jakoliš je u 51 utakmici u bijelom dresu postigao samo dva gola, dok je u zadnje četiri u narančastom čak četiri puta bio strijelac i isto toliko puta asistirao svojim suigračima za pogotke.

Jakoliš je jedan u nizu hajdukovaca koji su 'eksplodirali' otkako su stigli na posudbu u Šibenik. Ne treba ići daleko u anale, dovoljno se samo sjetiti Emira Sahitija iz prošle sezone.

Još jedan ex hajdukovac doživljava igračku renesansu u narančastom dresu. Riječ je o centarforu Ivanu Deliću, koji je zaslužan što je Šibenik bezbolno preživio odlazak Denija Jurića u Dinamo. Naime, Delić je protiv Istre zabio već treći gol u tri uzastopne utakmice.

Dobra vijest za Šibenčane je što je Delić njihov igrač, za razliku od prve violine Marina Jakoliša koji je još uvijek ugovorom vezan za Hajduk.

Mladić iz Crnice bio je junak i druge ovosezonske pobjede Rosasove momčadi. Nakon što je s jednim golom i tri asistencije potpisao slavlje na Dragovoljcem, s dva pogotka i jednim dodavanjem matirao je i Istru.

Prije toga je zabio i za bod na gostovanju u Koprivnicu, a kroz ušicu igle provukla mu se samo Rijeka Gorana Tomića:

- Marin je zaista sjajan igrač. Bilo je to jasno već kada je imao 16-17 godina, ili kada je kao mladić upao u prvu momčad Šibenika dok sam ja bio rener- komentirao je Šibenčanin Tomić kojeg smo zatekli na Šubićevcu na utakmici Narančastih i Puljana.

Svi vide Marinove golove i asistencije, međutim trener Šibenika Mario Rosas skrenuo nam je pažnu na još jednu njegovu odliku:

- Marin radi sjajan posao na cijelom terenu, a ne samo u napadu. I protiv Istre je odlično odradio defanzivne zadatke koje sam mu dao- istaknuo je Rosas.

A Marin Jakoliš se samo nasmijaio na novinarsku tezu kako se pretplatio na naslove najboljeg igrača:

- Ma, bilo je i vrijeme da nam se otvori. Nemojet mene uvijek gurati u prvi plan. Cijela momčad je odradila sjajn posao. Rekao bih da su momci odigrali i iznad svojih objektivnih mogućnosti. Kada igramo ovako dobro onda možemo svakoga pobijediti, naročito na Šubićevcu- izjavio je Jakoliš.

U ovoj sezoni protuudari su postali zaštitni znak Rosasovog Šibenika:

- Jednostavno, kada imate igrače poput Marina, Sahitija, Delića i mene onda su kontre  i polukotre kao stvorene za nas. Znali smo da Istra voli igrati nogomet, ali su se malo preračunali. Praktički, izgbili su tri lopte i bilo je 3:0 za nas- veli brzonogi napadač Šibenika.

Bez obzira koliko Jakoliš gurao momčad u prvi plan nemoguće je bilo izbjeći konstataciju o osobnom preporodu otkako se vratio u matični klub:

- Je, to je istina. Valjda sam veći dosadio govoreći koliko mi je trebala potpora i povjerenje, da grad i klub stanu iza mene.Vidjelo se i protiv Istre da svaki čovjek na tribinama zdušno stoji iza mene, ali i cijele ekipe. Puni smo samopouzdanja, energije i agresivnosti.To je recept za uspjeh i samo se nadam da ćemo u tom tonu nastaviti- zaključio je Jakoliš.

Šibenčanima će nedvojbeno dobro doći pauza u prvenstvu kako bi pokušali zaliječiti barem nekoga s poduže liste ozlijeđenih igrača. Potom slijedi gostovanje kod Dinama, a onda pet utakmica za redom na Šubićevcu (Lokomotiva, Osijek, Gorica, Hajduk, Slaven Belupo). Nesumnjivo, prigoda za finu jesensku berbu bodova:

- O tom potom, sada najprije trebamo dobro napuniti baterije i otići hrabro u Maksimir. O Dinamu ne treba trošiti riječi, oni su najbolja momčad u Hrvatskoj. Međutim, i u Rijeci smo pokazali da možemo protiv jakih. To više što forma Dinama nije baš bajna. Nastojat ćemo iskorisititi naše šanse iz brze tranzicije i na Maksimirui onda se fokusirati na pet utakmica na svom terenu- osvrnuo se na blisku budućnost najbolji igrač Narančastih.

20. travanj 2024 15:06