StoryEditorOCM
NogometNajbolje tek dolazi

Junak pobjede na Rusima i dobri duh svlačionice: Utakmica života? Tek je čekam

8. srpnja 2018. - 15:21

Možda i najbolji igrač u blistavoj pobjedi hrvatske reprezentacije u četvrtfinalu svjetskog prvenstva protiv Rusije bio je Domagoj Vida (29). Za stopera Bešiktaša bila je to jedna od najboljih predstava u dosadašnja 63 nastupa u dresu hrvatske vrste.

Sjajno je odradio posao u obrani, hrvao se s gorostasom Artjomom Dzjubom, u 101. minuti je zabio pogodak za 2-1, a potom prilikom izvođenja jedanaesteraca bio siguran realizirator.

- Utakmica života? Tek je čekam - kazao je sa smiješkom.
- Lijepo je pobjeđivati. Svaka čast ekipi, radili smo 120 minuta, nismo stali nakon mog pogotka, Čarlijevog, bilo čijeg - kazao je Vida, a u tom trenutku je pored njega prošao Vedran Ćorluka te mu dobacio: "Ti si ga zabio!
- Nije bitno tko je zabio, je li Suba obranio ili nije, jedino se piše da smo u polufinalu. Neka cijela Hrvatska slavi, a mi ćemo se prihvatiti posla i pripremati za Engleze.

Vida cijeli turnir igra odlično u paru s Dejanom Lovrenom i sasvim sigurno su među najboljim hrvatskim igračima na SP-u.
- Ne bi isticao sebe ili Lovrena. Cijela ekipa je igrala dobro. Obrana ne kreće od nas već od Mandžukića u napadu - kazao je.
- Svi igramo jako dobro, imali smo malih problema s organizacijom igre, ali to u ovom trenutku nije bitno. Jedino je važno da smo ušli u polufinale svjetskog prvenstva - dodao je.

Dobro raspoloženi Vida je otkrio što se događalo u svlačionici.
- Slavilo se, pjevalo, jako smo sretni što smo razveselili naše navijače.

Vida je prije dvije godine na Europskom prvenstvu u Francuskoj u susretu osmine finala protiv Portugala u posljednjim trencima susreta umalo zabio pogodak za prolaz, sada mu se sve vratilo u Rusiji.
- Prošlo mi je to kroz glavu - kazao je dodavši:
- Kod nas nikad ne ide lako, ali Bogu hvala vratilo nam se za prijašnja europska i svjetska prvenstva i penali su nas nagradili.

Dobri duh i jedan od glavnih zabavljača u hrvatskoj vrsti poručio je kako 'Vatreni' ne misle stati na polufinalu.
- Najvažnije je da je Hrvatska u polufinalu, da se ljudi raduju. Mi ginemo za našu državu i naše boje, nadam se da ćemo se vratiti s medaljom - kazao je 'vatreni' junak.

Osvrnuo se i na idućeg suparnika, Englesku, koja nas čeka 11. srpnja na moskovskom stadionu Lužnjiki.
- Sigurno neće biti laka utakmica, ali moramo vjerovati da možemo osvojiti naslov. Imamo potencijal i snagu za veliki rezultat.

04. srpanj 2024 11:21