StoryEditorOCM
Nogometbruno brajković

Čovjek koji zna kako se osvaja druga liga: ‘Na Šubićevcu imamo sve uvjete da postanemo prvaci‘

Piše Krešimir Gulin
13. listopada 2023. - 17:00

Zadnji igrač koji je stigao na Šubićevac je Bruno Brajković. Riječ je o 22-godišnjem desnom braniču, koji je u Šibenik došao iz prvoligaša Rudeša.

Brajković je lani bio jedan od važnih kotačića u stroju zagrebačkog kluba koji je izborio plasman u 1.HNL pod vodstvom trenera Davora Mladine.

Dobro je počeo i tekuću sezonu, međutim kako je vrijeme odmicalo tako više nije bio u prvom planu trenera Rudeša, kako Prosinečkog, tako i Golema.

Logično je bilo da mladi nogometaš potraži sredinu gdje će imati više minuta. Šibenik je brzo reagirao, jer je u deficitu na desnom boku i eto Brajkovića na Šubićevcu.

Netom nakon dolaska debitirao je na gostovanju u Zmijavcima. I u onih otprilke pola sata pokazao je kako bi mogao biti od koristi Carevićevoj momčadi.

O svojim prvim dojmovima na Šubićevcu Brajković kaže:

- Ugodno sam iznenađen svime što sam zatekao u Šibeniku. Klub je organiziran na vrhunskom nivou. Ekipa je također odlična. Šteta, izostala je pobjeda u Zmijavcima, međutim u subotu je već nova utakmica. Stiže nam Dubrava i svi očekujemo pobjedu. Nema pritiska zbog činjenice što smo tri kola bez pobjede. Mi smo Šibenik i svaku utakmicu treba dobiti, pa tako i Dubravu- samouvjeren je Brajković.

image

Bruno Brajković novi je igrač Šibenika

Facebook/HNK Šibenik

Već smo napomenuli kako je on čovjek koji zna kako se osvaja druga liga. Uradio je to lani s Rudešom, sada je taj zadatak pred njim u dresu Šibenika:

- U klubu imamo sve uvjete da uđemo u prvu ligu! To nam je jedini cilj ove sezone i vjerujem da to možemo i ostvariti- jasan je novi igrač Narančastih.

Carević forsira sustav s ‘wing backovima‘, odnosno bočnim igračima koji su visoko postavljeni:

- Upoznat sam s tim sustavom igre, jer mi je Carević već bio trener čak i u Rudešu. Meni osobno to paše, jer imam više slobode prema naprijed- govori Brajković.

Njegov dolazak na Šubićevac mogao bi značiti i više slobode za Tonija Kolegu, koji je dosadašnji dio sezone iznio na, za sebe neprirodnoj, poziciji desnog bočnog. Odnosno, Kolega bi ubuduće više mogao igrati u napadačkom trojcu:

- Dugoročno bi Kolega mogao igrati na drugoj poziciji, jer je on po vokaciji krilni napadač a ne branič. Međutim, Brajković je tek došao u Šibenik i ne bi bilo primjereno opteretiti ga već od prve minute- pojašnjava Carević.

Inače, trener Šibenika ima dobro mišljenje o novom igraču u svojoj svlačionici:

- Brajkovića sam trenirao i dobro ga poznajem. Vrlo je hitar, motoričan. Nema dvojbe da će nam biti od koristi u nastavku sezone- zaključio je Carević.

30. lipanj 2024 14:46