StoryEditorOCM
Nogometiz kuta zrinskog

Cijela sezona stala u 90 minuta; Iz Jurjevca tvrde: ‘Idemo po 27. pobjedu i titulu!‘

Piše Ante Šakić
2. lipnja 2024. - 15:40

Nakon senzacionalne sezone Prve nogometne lige za tek promovirani Zrinski Osječko 1664, cijela impresivna natjecateljska godina za Slavonce može stati u današnju utakmicu protiv Šibenika. Na svom domaćem stadionu Gradski vrt "u svojim nogama" imaju odluku o novom članu domaće nogometne elite. Dok je Šibeniku potrebna pobjeda, momčad Igora Budiše zadovoljila bi se i samo bodom, ali kako tvrde iz Jurjevca - idemo po 27. pobjedu!, pišu Sportske novosti

- Očekujem kao i u svakoj utakmici da moja momčad da svoj maksimum. Tako se pripremamo za svaki susret, puno razgovaramo i pred same treninge. Kako se bliži vikend, tako obraćamo pažnju na protivnika, tako i sada. Analizirali smo Šibenik i odradili trening pred utakmicu. Dosta znamo o njima, kao i oni o nama. Vrlo respektabilna momčad, koja ima pojedince s tehničko-taktičkim visokim kapacitetima. Sve u svemu sigurno je da će biti jedan "praznik nogometa", a ja vjerujem svome kadru. Nisu me ostavili nikada ne cjedilu i uvjereni smo da možemo otići do kraja - najavio je strateg Zrinskog utakmicu.

Utakmica je ovo najboljeg napada i najbolje obrane prvenstva. Defenziva Zrinskoga i vratar Marin Stanić primili su tek 16 pogodaka u 32 kola PNL-e. U međuvremenu, unatoč ofenzivnoj dominaciji momčadi iz Krešimirova grada, najbolji strijelac također je u dresu Slavonaca - Dominik Dogan sa 23 pogotka na svome kontu.

- Mi treneri možemo nešto željeti, ali utakmica traje 90 minuta i vidjeli ste u ovom sezoni kako smo i mi i oni znali pred sam kraj rješavati susrete. Tako da ne mogu sa sigurnošću reći kako će oni igrati, osim da nam dolaze u goste i "igra" im samo pobjeda. To je jedino što mogu sada reći, u vezi svega ostalog sam okrenut svojim igračima i da mi budemo pravi, a onda se ne bojim konačnog rezultata. Znači 90 minuta, a ono na terenu je mjerilo svega.

Važnost utakmice prepoznao je i Hrvatski nogometni savez. Djelitelj pravde bit će član domaće sudačke elite - Fran Jović, koji će imati i pomoć VAR sobe.

- Igrači moraju biti svjesni da i mediji, javnost, njihove obitelji i navijači prate njihove partije. Nogomet se igra zbog navijača, zato dolaze igrači pokazati što znaju. Ponovno "oživljeni" odličan ambijent na Gradskog vrtu nam može samo goditi. Meni se pruža prilika kao i mojim igračima da budemo prepoznatljivi u Osijeku, koji nam je dom - zaključio je Budiša.

Navedeni vratar Stanić kapetan je momčadi. U posljednjih nekoliko kola, kada je energija već bila na izmaku, bravurama je "zaključao" prilaze mreži iza svojih leđa, a suigrači kao opisuju kao kapetana u punom smislu te riječi.

- Od prvog dana priprema trener i predsjednik kluba stavili su jasan cilj pred nas - a to je naslov. Malo tko je vjerovao u nas, ali mi jesmo! Radili smo za to, pripremali se naporno i dočekali smo da u zadnjem kolu imamo priliku za osigurati titulu i promociju u Hrvatsku nogometnu ligu - rekao je 26- godišnjak.

Šibenik nije nepoznanica za Zrinski. Prošla dva međusobna susreta pobjedu je osigurala domaća momčad. Današnji derbi je u Osijeku, a iako će prema najavama dosta Šibenčana put sjevera, travnjak je taj na kojem će se u konačnici odlučiti deseti klub Hrvatske nogometne lige.- Ne moramo trošiti puno riječi na Šibenik, svi znamo kakav je to klub. Marginalni prvoligaš koji je u HNL-u bio puno puta i ove godine im je isto imperativ vratiti se u HNL. Ipak, nešto se i nas pita. Imaju kvalitetan kadar, pojedinačno tu talentirani, ali mi se ne zamaramo s tim. Oni ipak dolaze nama na teren i igra im samo pobjeda, a mi ćemo dati sve od sebe da naslov ostane u Osijeku - zaključio je Stanić.

29. lipanj 2024 03:46