StoryEditorOCM

U petak navečer prava poslastica za ljubitelje malog nogometa: Na Baldekin stiže aktualni prvak i najbolja momčad u Hrvatskoj

28. studenog 2019. - 11:44

U petak navečer sprema se prava fešta na Baldekinu. Ne, nije riječ o nekom košarkaškom derbiju na koje smo navikli u kultnoj šibenskoj sportskoj dvorani. Ovaj put radi se o poslastici za ljubitelje futsala. Naime, u sklopu 7. kola 1.HMNL u goste Crnici stiže makarsko Novo vrijeme, aktualni prvak Hrvatske i momčad koja je osvjetlala obraz hrvatskog futsala nedavnim zapaženim nastupom u Ligi prvaka.

Međutim, Makarani zbog nastupa u Europi nisu izgubili fokus na domaće prvenstvo, Dapače, pobijedili su u svih pet kola od sada i nemaju niti jedan izgubljeni bod:

- Oni su u top formi. Dolaze u Šibenik napunjeni samopouzdanjem koje su stekli dobrim igrama u Ligi prvaka. Nadalje, bit će još jači za Duju Bajrušovića. Bit će nam vrlo, vrlo teško. No, polušat ćemo nešto smisliti, taktički odraditi malo drugačije nego do sada. Cilj nam je pružiti dobru partiju, neka šibenska publika uživa u pravoj malonogometnoj predstavi. Da vidi najbolju momčad u Hrvatskoj, hrvatskog prvaka, ali i pravu Crnicu- govori Mladen Perica, trener Šibenčana.

Iskusni trener najvjerojatnije neće sjediti na klupi Crnice kontra Novog vremena. Naime, gotovo sigurno čeka ga kazna zbog toga što je udaljen s klupe na ovotjednoj utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske odigranoj na Gripama u kojoj je Split s 4:1 pobijedio Crnicu. U toj utakmici, u kojoj su Šibenčani bili s pravom nezadovoljni suđenjem, crveni karton dobio je i Robert Vinko Pavičić, pa ni on neće konkurirati za utakmicu u petak.

Stoga će vatreno krštenje u ulozi prvog trenera imati Hrvoje Slavica, dugogodišnji vratar Šibenika iz 'velikog' nogometa, dok će mu iskusni Perica pokušati pomoći savjetima s tribine.

Inače, navijački poticaj s tribina ono je u što se ufaju malonogometaši Crnice. Njihove utakmice na Baldekinu uvijek su dobro posjećene, a nema razloga da kontra Novog vremena bude drugačije. Vjerojatno je i to jedan od razloga zašto se Crnica dobro osjeća na svom terenu ove sezone. Ili, u sve tri službene utakmice, što u Kpu, što u prvenstvu, izašli su kao pobjednici s Baldekina:

- Nastojat ćemo pokazati da i protiv najjačih možemo igrati ravnopravno. Pozivam navijače da nas podrže u što većem broju- poručio je Dragan Vuković, kapetan Crnice.

Utakmica Crnica- Novo vrijeme igra se u petak u 20 sati, uz izravan TV prijenos na Arenasportu.

16. travanj 2024 14:33