StoryEditorOCM
Mali nogometPrva pobjeda

Srpski reprezentativac iz Crnice zasjenio dva sjajna vratara: Stojković najzaslužniji što su bodovi ostali na Baldekinu

Piše Krešimir Gulin
11. listopada 2020. - 11:24

Crnica- Universitas 3:2 (2:2)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 250. Suci: Boris Stanić i Mario Blažin (oba iz Zagreba). Strijelci: 0:1 Gotovac (10.), 1:1 Vuković (11.), 2:1 Stojković (12.), 2:2 Tustonjić (15.), 3:2 Stojković (28.). Najbolji igrač: Miloš Stojković (Crnica).

Crnica: Bilić, Kuač, Marčić, Jelovčić, Škugor, Subotić, Burčul, Stojković, Vuković, Žilić, Šamija, Perić, Radić, Ćaleta- Car.

Universitas: Jukić, Crnjac, Kljunak, Juretić, Gotovac, Rozga, Radmilo, Hrstić, Kosor, Peša, Sučić, Šuljić, Tustonjić, Moro.

Utakmica Šibenčana i Splićana najavljivana je kao dvoboj sjajnih vratara- Franka Bilića s jedne i Ive Jukića s druge strane. Međutim, čuvare mreže zasjenio je srpski reprezentativac u redovima Crnice- Miloš Stojković, koji je zabio dva lijepa pogotka, odlučio pobjednika i ponio epitet najboljeg igrača utakmice.

Inače, šibenska publika vratila se na tribine Baldekina nakon 6. ožujka i imala prigode uživati u zanimljivoj utakmici.

U prvih desetak minuta spomenuti golmani Bilić i Jukić nisu imali previše posla, a onda je uslijedio vatromet u samo dvije minute. Najrpije je Gotovac iskoristio grešku iskusnog pivota Crnice Subotića i preciznim udarcem doveo u vodstvo 'studente'.

Međutim, Crnica je sve okrenula u samo 60-ak sekundi. izjednačio je kapetan Vuković, rijetko viđenim golom u malom nogometu, škaricama je svladao Jukića. Potom je na scenu stupio Stojković, koji je zaključio pogotkom lijepu akciju u suradnji sa Škugorom.

Uspjeli su Splićani primiriti inicijativu domaćina, a onda i poravnati zgoditkom Tustonjića, nakon uigrane akcije.

U drugom poluvremenu bliže vodstvu bila je Crnica, no Jukić je nekoliko puta rekao ne. Ipak, ni tako kvalitetan vratar nije mogao ništa protiv raspoloženog Stojkovića, koji je poslije solo akcije lobao Jukića za, ispostavilo se, konačnih 3:2.

U zadnje tri i po minute, Universitas je pokušao s 'igračem- golmanom' doći do izjednačenja, ali bodovi su ostali na Baldekinu.

20. travanj 2024 09:48