StoryEditorOCM
Mali nogometMalonogometaši iz Knina osvojili jug

Kijevljani sve iznenadili i popeli se na vrh

Piše Josip ČALETA CAR NIKŠA STIPANIČEV/HANZA MEDIA
29. prosinca 2016. - 15:59

Malo tko je vidio malonogometaše Kijeva na čelu prvenstvene ljestvice pred početak drugoligaške sezone, ipak valja istaknuti da je Vjeko Klarin, alfa i omega Jezera upravo Kninjane istaknuo kao favorite ispred Crnice i splitskog Hajduka. Iz Knina nisu dolazile nikakve informacije, osim onih da je momčad odlično radila na pripremama, a već prvo kolo i sigurna pobjeda Kijeva na Baldekinu protiv prvog favorita pokazala je da Kninjani imaju što za reći. Ta pobjeda bila im je zalog za prvih pet kola kada su imali sto postotni učinak.
– Mi nismo pucali na vrh, jednostavno smo krenuli utakmicu po utakmicu. Odgovaralo nam je i to što nas nitko nije vidio kao favorite, pa smo mogli raditi u miru – ističe Rajko Matić, vječni tajnik Kijeva. Upravo tako, sve oči bile su uperene u Crnicu i Hajduk, a Kninjani su trpali protivničke mreže iz kola u kolo, u 11 kola postigli su 69 pogodaka, ili 6,2 po utakmici, najviše od svih ligaša. U svojim redovima imaju i vodećeg strijelca lige, Zvonimira Šućura koji je postigao 18 pogodaka u prvom dijelu.
– Da bili smo efikasni, ali ne sviđa nam se činjenica da smo i primili puno pogodaka – zaključuje Matić. Kijevo je primilo 33 pogotka, najviše od svih šest prvoplasiranih momčadi.
– Da, nismo se uspjeli zaštititi od kikseva, što ipak treba pripisati našoj mladosti, no veliki broj primljenih pogodaka, uz ta dva kiksa su nas koštali veće bodovne razlike, no ne treba čuditi, jer kada su krenule ozljede i kartoni, morali smo padati u igri, jednostavno smo ostali bez širine – pojašnjava Danijel Rimac, trener Kijeva.

 

Nakon pobjedničke serije, prvo iznenađenje uslijedilo je na domaćem parketu kada je Porto Tolero odnio puni plijen, a onda i poraz od Torcide u Splitu, što su iskoristili pratitelji i uhvatili priključak. U nastavak Kijevo ulazi bodovno poravnati sa Pločanima, a na samo bod zaostatka je Crnica koja pak bježi jedan bod Hajduku, tako da će nastavak biti vrlo zanimljiv.
– Čeka nas težak nastavak već od prvog kola kada nam dolazi Crnica. Do tada odigrat ćemo dvije utakmice kupa, kako stvari stoje protivnik će nam biti futsal Dinamo, tako da ćemo imati te jake oglede. Mi ćemo se pokušati pronaći adekvatna pojačanja, podići formu za nastavak i zadržati ovo prvo mjesto. Lagali bi kada bi rekli da nas ne zanima prvo mjesto, jer gotovo jednak nam je trošak igrati u prvoj ili drugoj ligi – zaključuje Rimac.
Veliki problem u potrazi za pojačanjima nosi i činjenica da dobar broj tih virtuoza igra i veliki nogomet, pa bi izostao i kontinuitet, no prema najavama iz ostalih ambicioznih momčadi, upravo bi pojačanja mogla biti presudna u borbi za prvo mjesto. Iz Knina jasno poručuju da imperativa nema, ali želja postoji.

08. srpanj 2024 18:18