StoryEditorOCM
Košarkariječ aktera

Trener Šibenke otkrio glavni uzrok poraza: ‘Ovo je bio naš najveći problem...‘

Piše K. G.
29. rujna 2024. - 10:58

Košarkaši Šibenke loše su otvorili novu sezonu. U prvoj utakmici Favbet Premijer lige poraženi su od zagrebačke Dubrave (77:81) na svom Baldekinu.

Hladan tuš za Narančaste na početku sezone, Zagrepčani slavili na Baldekinu

- Mislim da je naš najveći problem bio u skoku- kazao je Roko Jurlina, trener Šibenke. Za ilustraciju, u prvom poluvremenu Dubrava je imala čak 14 napadačkih skokova, ili jednako kao Šibenka na oba kraja terena. Takva dominacija pod obručima omogućila je Zagrepčanima veliki broj drugih napada.

image

 Roko Jurlina

Nikša Stipaničev/Cropix

Mladi trener Narančastih ovako je komentirao prvi poraz svoje momčadi:

- Čestitam ekipi Dubrave na zasluženoj pobjedi. Mislim da je najveći problem bio u skoku gdje nas je ekipa Dubrave nadskalala zbog čega su dobijali druge napade. U drugom poluvremenu, kada smo možda i preuzeli kontrolu utakmice, nažalost u kratkoj rotaciji ušli smo u probleme nositelja igre s osobnim greškama i tu nismo uspjeli naći rješenje odnosno stvarati neki višak i mislim da nas je na kraju to i koštalo.

Nadam se da ćemo riješiti ove probleme s ozljedama i da ćemo uhvatiti kontinuitet treninga. Zahvaljujem navijačima što su došli u velikom broju i vjerujem da će nas nastaviti podržavati i dalje. Mi ćemo nastaviti davati maksimum iz utakmice u utakmicu pa gdje nas to dovede na kraju- izjavio je Jurlina.

image

Pavao Paić

Nikša Stipaničev/Cropix

Utakmicu je proanalizirao i Pavao Paić, centar Šibenke: ‘

- Svi smo priželjkivali da ovo prvenstvo otvorimo pobjedom i to domaćom utakmicom. Međutim, nemam ni ja sebi ni svojoj ekipi što zamjeriti. Mi smo svi, od prvog do zadnjeg, napravili sve u ovoj utakmici. Još se malo uigravamo, izgledamo sve bolje i bolje i nadam se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu i da će nam se ovaj poraz negdje vratiti- rekao je Paić.

Iduću utakmicu Šibenka igra već u srijedu u 18 sati kada će na Baldekinu u prvom kolu ABA 2 lige dočekati momčad Zlatibora.

Što se prvenstva Hrvatske tiče, Narančasti idući ispit imaju u subotu u 19,30 sati kada su gosti novog prvoligaša Vrijednosnica Osijek.

29. rujan 2024 11:16