StoryEditorOCM
Košarkabrojke obećavaju

Šibenka ‘zatvorila‘ ključnu poziciju: na Baldekin stiže američki razigravač Michael Brown

Piše Krešimir Gulin
14. srpnja 2023. - 13:20

Na Baldekinu su konačno riješili pitanje ključne pozicije u momčadi za narednu sezonu. Naime, igru košarkaša Šibenke vodit će američki playmaker Michael Brown. Novi igrač imao je zavidnu statistiku na svom sveučilištu gdje je u prosjeku zabijao 23 koša imao pet skokova i gotovo sedam asistencija po utakmici.

Sudeći po brojkama, Brown bi trebao biti veliko pojačanje za momčad trenera Damira Milačića, no s Amerikancima se nikad ne zna, ćudljive su to biljke

- Michael Brown je igrač ispod radara. Mi smo ga ciljano doveli iz razloga što je strahovito brz i eksplozivan i igrač koji u svim statističkim pokazateljima daje svoj doprinos. Nije pretjerano visok, ali sve to nadoknađuje ekstra energijom i to je ono što nam je prijeko potrebno da bi ‘preživjeli’ sva tri natjecanja u kojima ćemo igrati.

S obzirom da je rookie i dolazi s University of Mount Olive, bit će sigurno potrebno određeno vrijeme da se adaptira jer prvi put dolazi u Europu gdje je drugačija kultura i drugačiji način života i treniranja.

Nadam se da ćemo to ubrzano napraviti i unaprijediti ga i da će on svu svoju kvalitetu pokazati na Baldekinu- kazao je Milačić o američkom razigravaču.

Podsjetimo, Brown je treći igrač koji je ovog ljeta stigao na Baldekin. Prije njega, to su napravili centar Đorđe Topolović iz cedevite Junior te krilo Luka Babić iz zagrebačkog Bosca.

07. srpanj 2024 15:56