StoryEditorOCM
KošarkaTreća u nizu

Šibenka uvjerljiva u još jednom dalmatinskom derbiju: Raspucani ‘narančasti‘ deklasirali Sinjane

Piše Krešimir Gulin
7. ožujka 2020. - 21:55

Košarkaši Šibenke ostvarili su i treću uzastopnu pobjedu u prvenstvu, a drugu u dalmatinskim derbijima. Još prije pauze zbog Kupa svladali su Dubravu, a nakon slavlja protiv Splita na Gripama, nadigrali su i Alkar na Baldekinu te najavili da bi mogli imati dosta toga kazati u završnici sezone.

Počeo je trener Alkara Damir MIlačić bez američkog razigravača Neala u petorci. Osim toga, odlučio je napadati mladog šibenskog centra Ivišića, ali mu se to nije isplatilo. Dapače, nadareni 16- godišnjak je uz odavno provjerene Nakića i Vladovića bio glavna uzdanica u napadu 'narančastih', koji su začas otišli na 13:3. Milačić je brzo podigao Neala s klupe i dobio kvalitetu više u napadu. No, Šibenčane je silno mučio i drugi sinjski Amerikanac Wembi, koji je nemilice skakao u napadu i donosio važne druge napade 'alkarima'.

Međutim, malo je to rezultatski značilo Sinjanima, jer su Šibenčani veći dio prvog poluvremena imali kvalitetna rješenja u napadu, ponajviše preko Nakića i Vladovića. Stoga je tri i po minute prije velikog odmora Šibenka imala lijepih 44:32. No, tada su 'narančasti' zakočili u napadu, što su gosti iskorsistili i na pauzu otišli s pristojnim zaostatkom (minus pet).

Ipak, po izlasku iz svlačionice 'narančasti' su se vratili u pravi ritam. Nezaustavljiv pod obručima bio je Ivan Vraneš koji je mudro koristio obrambene nedostatke Wembija i realizirao četiri napada uzastopno: Na njega su se nadovezali tricama Nakić i Vladović te je uz jedan zicer Vuke bila to serija Šibenčana (16:2) za velikih (62:43).

Premda u zadnjoj četvrtini, trener Šibenke Dželalija nije koristio Nakića, a Vladovića je poprilično dozirao, 'narančasti' su lagano iskontrolirali rezultat.

Šibenka- Alkar 93:72 (30:19, 16:22, 27:11, 20:20)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 800. Suci: Martin Vulić, Roko Hordov i Denis Bajramović

Šibenka: Mileković (5), Šarić (2), Živković, Vuko (13), Bašić (14), Vraneš (20), Ivišić (4), Nakić (16), Pleadin, Vlaić (2), Jurković, Vladović (17).

Alkar: Brocić (13), B. Jurela, Neal (25), I. Jurela (3), Kučan (), Marić (9), Tomašević, Vučić, Wembi (20), Jukić, Jacović, Žuljević (2).

20. travanj 2024 11:38