StoryEditorOCM
KošarkaPo peto mjesto

Šibenčani u Slavoniji love četvrtu pobjedu u nizu: ‘Narančasti‘ se ne žele više tramakavati do Osijeka

Piše Krešimir Gulin
12. ožujka 2020. - 12:00

Košarkaši Šibenke konačno su ove sezone uhvatili dobar ritam. Premda trener 'narančastih' Edi Dželalija kaže da ne voli robovati statistici, moramo notirati kako je njegova momčad u nizu od tri prvenstvene pobjede (Dubrava, Split i Alkar).

Osim toga, Šibenčani su u posljednja dva dalmatinska derbija prezentirali i dopadljivu igru. Osokoljeni tim saznanjima, 'narančasti' su otišli na dalek put u Osijek, gdje u petak u 18 sati igraju posljednju utakmicu drugog kruga prvenstva. U srazu s izravnim suparnikom hvataju peto mjesto na tablici uoči trećeg kruga HT Premijer lige:

- Slažem se da u posljednje vrijeme dižemo formu i kvalitetu igre, te da i gledatelji mogu biti zadovoljni. Napunili smo se samopouzdanjem i u Osijek idemo na pobjedu. Novi uspjeh bi nam puno značio. Njime bismo se odvojili od Osijeka na dvije pobjede, a uhvatili bismo i peto mjesto koje nam jamči da u trećem krugu nećemo ponovno morati na naporno putovanje u Slavoniju- kazao je Petar Maleš, pomoćni trener Šibenke.

Međutim, Osijek neće biti nimalo lagan zalogaj. 'Brokeri' su to pokazali i jesenas kada su poprilično uvjerljivo slavili na Baldekinu:

- Da, imaju oni jako kvalitetan roster s 8-9 dobrih igrača. Recimo, branič Jordano je najbolji strijelac lige. Razigravač Bašić je prvi asistent u ligi. Tu su još i Ćorić i Buljević, a i nekoliko internacionalaca. Pod obručima su Grk Sigkounas i Novozelanđanin Darling. Imaju i dobrog srpskog šutera Šarenca, a iz Crvene Zvezde je stigao mladi Arijan Lakić, koji je rođen u Benkovcu i ima i hrvatsko državljanstvo. Ne smijemo preskočiti ni trenera Kujundžića, koji je Mršićev pomoćnik reprezentaciji. Kujundžić im daje dosta slobode, pa igraju na veliki broj poena. S obzirom da i mi u zadnje vrijeme dosta zabijamo, gledatelji bi mogli uživati u Gradskom vrtu, ako ih bude...- istaknuo je Maleš.

Inače, prema posljednjim informacijama iz Osijeka, utakmica ipak neće biti odigrana bez gledatelja:

- Čujte, svi pratimo, gledamo i pomalo se bojimo kako će ispasti sa sportskim natjecanjima. Evo, prekinuta je i NBA liga. Što kriti da smo u laganom strahu, no nadamo se najboljem- poručio je pomoćni trener Šibenke.

Ako u dvorani u Osijeku ne bude publike, svi zainteresirani moći će utakmicu između Osijeka i Šibenke pogledati u izravnom TV prijenosu na Arenasportu u petak u 18 sati.

20. travanj 2024 01:52