StoryEditorOCM
Košarkamalek green

Na Baldekinu povukli očekivan potez: Šibenka iz Engleske dovela američkog krilnog centra

Piše Krešimir Gulin
18. listopada 2024. - 10:35

Košarkaši Šibenke loše su otvorili novu sezonu. Kombinirano u domaćem prvenstvu i ABA 2 ligi ostvarili su samo jednu pobjedu u pet utakmica. Kulminacija loših igara dogodila se sinoć na Baldekinu kada je Narančaste ‘isprašila‘ ljubljanska Ilirija sa čak 34 razlike.

Alibi za loš start momčad trenera Roka Jurline može tražiti u činjenici što su im tri važna igrača (Paić, Škedelj i Klarin) van stroja zbog bolesti i ozljeda. A dugoročno se s tako kratkom rotacijom nema što ozblijnije tražiti na dva fronta.

Stoga su na Baldekinu povukli očekivani potez i doveli novog igrača. Riječ je o 25-godišnjem i 201 centimera visokom krilniom centru Maleku Greenu rođenom 31. kolovoza 1999., koji  u Šibenik dolazi iz američkog grada Cincinnatija.

Green je svoju NCAA sveučilišnu karijeru počeo u Morehead State Eaglesima, a nastavio je u Canisius Golden Griffinsima i Youngstown State Penguinsima. Sezonu 2023./2024. igrao je za B. Braun Sheffield Sharks.

image

Roko Jurlina, trener Šibenke

Nikša Stipaničev/Cropix

- S obzirom na razne probleme s kojima smo se već u početku sezone susreli u našem rosteru, bili smo neko vrijeme aktivni na tržištu u potražnji za novim igračem koji bi nam dao dodatan impuls i pomoć na unutrašnjim pozicijama. Iako je tržište dosta kratko što se toga tiče s obzirom da je početak sezone i nema baš puno igrača jer su praktički svi već potpisali, preko nekih svojih kanala uspjeli smo doći do našeg novog igrača, a to je Malek Green. 

Ja se nadam da će nakon jedne odlične sezone u Engleskoj i prije toga jako dobrih igara u NCAA prvoj diviziji, da će nam biti od izuzetne pomoći na unutrašnjim pozicijama. Nadam se i vjerujem u to. Mislim da će s obzirom na energiju koju je pokazivao u proteklim godinama biti od iznimne pomoći. Želim mu dobrodošlicu u lub, što bržu prilagodbu i što više dobrih igara- kazao je Roko Jurlina, trener Šibenik.

Green će za Narančaste debitirati u ponedjeljak, kada Šibenka gostuje na Gripama kod Splita.

18. listopad 2024 10:40