StoryEditorOCM
Košarkačeka ga puno posla

Gorak debi novog trenera Šibenke Josipa Pandže. Dubrovnik zasluženo slavio na Baldekinu

Piše Krešimir Gulin
13. siječnja 2024. - 20:54

Košarkaši Šibenke na svojoj koži su osjetili da ne vrijedi uvijek izreka kako nova metla bolje mete. Ili, gorak je bio debi novog trenera Narančastih Josipa Pandže.

U ‘malom‘ dalmatinskom derbiju Šibenčani su relativno lako pali protiv Dubrovnika na svom Baldekinu. Tako su Narančasti ostali bez pobjede u novoj godini, dok je momčad trenera Ivana Perinčića stigla do važnih bodova protiv izravnog suparnika na tablici.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenka je izgledala solidno tek uvodnih nekoliko minuta, ili do vodstva od (8:5). Potom su domaći upali u velike probleme u organizaciji napada. Premda su na parketu bila dva igrača jaka na lopti (Klarin i Foreman), Narančasti su imali niz neprisiljenih grešaka u napadu. Ako već nisu darivali loptu u ruke Dubrovčana, onda su teško organizirali napade i često dolazili u situacije da šutiraju s istekom vremena.

Jasno, gosti su to dobro koristili i serijom 12:0 stigli do prvog osjetnijeg vodstva (17:8).

Međutim, još veći problemi Šibenčane su snašli u drugoj četvrtini. U toj dionici igre počela je curiti na sve strane domaća obrana.

Naravno, valja kapu skinuti i šuterski silno raspoloženim Dubrovčanima koji su u drugih 10 minuta susreta ubacili čak sedam trica, u čemu je prednjačio iskusni Dubelj.

Pokušao je domaće probuditi kapetan Klarin, koji je bio najraspoloženiji igrač, no dobro vođena ekipa Dubrovnika s lakoćom je imala odgovor na sve pokušaje Šibenke.

Veliku dominaciju u prvom poluvremenu gosti su okrunili s plus 20 (37:17) sredinom druge dionice.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Zaigrala je Šibenka nešto bolje u drugom poluvremenu. Opet je Narančaste gurao Klarin, ali nije imao raspoloženih suigrača osim novaka Lukića, koji je prije dva dana stigao na Baldekin zamijenivši nikšićku Sutjesku Šibenikom.

Imala je Šibenka nekoliko bljeskova, ali praktički niti u jednom trenutku nije ozbiljnije ugrozila pobjedu Dubrovčana. Najbliže preokretu domaćini su došli u samo završnici kada su se tricom Pleadina spustili na minus sedam (74:81), ali više od toga nisu mogli.

Dakle, pred novim kormilarom Šibenke je jako posla.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenka- Dubrovnik 77:88 (12:19, 24:32, 18:17, 23:20)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 600. Suci: Martin Vulić, Marko Stanković, Teo Miletić.

Šibenka: Skorić (5), Lukić (15), Bobek, Klarin (22), Pleadin (17), Howard (4), Foreman (11), Babić (3), Perković, Šarić, Škugor.

Dubrovnik: J. Vujičić, Klarić (3), Džajić, Dubelj (18), Guštin (8), Vodopija (11), F. Vujičić (16), Levi (4), Miović (6), Gizdavčić (5), Cvitković (17),

25. svibanj 2024 03:47