StoryEditorOCM
Košarkasudar ranjenika

Desetkovana Šibenka dočekuje uzdrmanu Cibonu: ‘Na Baldekinu nikome ne priznajemo da je favorit‘

Piše Krešimir Gulin
11. listopada 2024. - 13:49

Sudar ranjenika- tako bi se slikovito mogao opisati subotnji dvoboj trećeg kola FAVBET Premijer lige između Šibenke i Cibone na Baldekinu. Naime, o čemu se radi?

Sezona tek što je počela, a Šibenka je već desetkovana zbog zdravstvenih problema. Iz različitih razloga mladi trener Roko Jurlina ne može računati na Paića, Klarina i Škedelja, koji su trebali biti među udarnim igračima. Stoga se Šibenčani brojčano jedva krpe i na treninzima, a o utakmicama da ne govorimo. Narančasti su prisiljeni igrati s prekratkim rosterom od svega 6-7 ‘ozbiljnih‘ igrača.

Ništa bolje stanje nije ni u Ciboni. U zadnjoj utakmici ABA lige ozlijedio se Šibenčanin Radovčić, a navijači su ‘na zub‘ uzeli američkog trenera Thomasa koji se verbalno zakačio s publikom na tribinama prilikom odlaska u svlačionicu.

Unatoč svemu, na papiru je Cibona favorit, jer u rosteru uz strance Barbera, Joka i Zannu ima i niz prokušanih hrvatskih igrača poput Vukovića, Bundovića, Majcunića, Ročka...

Obje ekipe imaju po jednu pobjedu i poraz u domaćem prvenstvu. Šibenka je izgubila doma od Dubrave, a onda samopouzdanje vratila pobjedom u Osijeku.

Cibona je na startu prvenstva dosta teško svladala Dubrovnik u gostima da bi ih potom u gradskom derbiju nadigrala Cedevita Junior:

- Nakon nesretnog i nespretnog poraza protiv Zlatibora u ABA 2 ligi i pobjede na teškom gostovanju u Osijeku, dočekujemo Cibonu u nešto pozitivnijem tonu. Nadamo se pozitivnom rezultatu iako Cibona dolazi na Baldekin kao veliki favorit s obzirom na njihovu širinu rostera koji su složili ove godine i na naše zdravstvene probleme koje imamo trenutno. Međutim, nikome to ne priznajemo na Baldekinu. Igra se četrdeset minuta, utakmica je otvorena i sigurno da ćemo i mi u toj utakmici imati što za reći.

Proučili smo njihove dobre i loše strane. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu i ja se nadam da ćemo uz gromoglasnu podršku navijača s tribina svi zajedno pokušati pobijediti odnosno što duže utakmicu držati u pozitivnom rezultatu za nas.

Pobjeda u ovoj utakmici bila bi jako velika i bitna za cijelu momčad- kazao je Roko Jurlina, trener Šibenke.

Utakmica Šibenka- Cibona igra se u subotu u 19 sati.

13. listopad 2024 14:10