StoryEditorOCM
KošarkaHrabre Rahimićeve trupe

ABA ligaš pao na Baldekinu: ‘Ranjena‘ Šibenka ostvarila najveću pobjedu u sezoni

Piše Krešimir Gulin
2. prosinca 2020. - 20:42

'Ti jedini, ti najbolji Šibeniče' zaorilo se poslije dugo vremena na Baldekinu. Na žalost, na sablasno praznom Baldekinu zbog epidemioloških mjera. No, imali su košarkaši Šibenke puno razloga zapjevati tu svoju pobjedničku pjesmu jer su ostvarili najbolji rezultat ove sezone svladavši ABA ligaša Split. I to u trenutku kada su bili gotovo otpisani, zbog silnih problema koje su imali minulih mjesec dana. Dovoljan podatak koji ilustrira stanje u kojem je Šibenka dočekala utakmicu je taj da je trener Dženan Rahimić na raspolaganju imao samo šest seniora. Ali, njegova momčad je odigrala hrabru, mušku utakmicu. Doduše, otvorio im se i šut, a dosta toga im je omogućila i komotna igra Splita u obrani:

- Samo mi znamo kako nam je teško bilo u minulom razdoblju. Događalo se toliko stvari o kojima smo razmišljali, a samo ne o košarci. Međutim, kao da nam se protiv Splita vratio sav trud koji smo ulagali tijekom sezone. Napokon smo odigrali onako kao što to radimo na treninzima. Igrali smo brzo...pomalo i divlje. Naravno, u takvoj koncepciji morao nam se i šut otvoriti. Poslije ovako velike pobjede nemam što posebno pametovati, nego samo uputiti riječi hvale svojim igračima- sijao je od sreće poslije utakmice Dženan Rahimić, trener Šibenke.

Pobjeda protiv Splita zasigurno je Narančastima putokaz za nastavak sezone, praktički već za iduću utakmicu u nedjelju u kojoj dočekuju Zadar:

- Mislim da nam je Zadar još teži protivnik od Splita. No, uvjeren sam da će momci opet dati svoj maksimum. Od njih ću samo tražiti da odigraju muški i pošteno, pa ćemo vijdeti za koliko će to biti dovoljno- najavio je Rahimić nedjeljni dalmatinski derbi.

Dok se u taboru Narančastih s pravom radovalu, u Žutom kantunu se tugovalo. Puno razloga za nezadovoljstvo imao je trener Ivica Skelin. Teško je objašnjiv raspad sistema Splita na Baldekinu. Jer, Skelinova momčad je uoči reprezentativne pauze izlgedala sjajno. No, u Šibeniku nije bilo ni traga ekipi koja je igrala na jednu loptu sa Zvezdom, mučila Mornar, tukla Cibonu...:

- Čestitam Šibenci, a mi smo igrali jako loše. Jednostavno, nismo bili glavom u utakmici. Igrali smo jako slabu obranu. Pustili smo domaćinu da se razmaše, dok smo mi bili potpuno van utakmice. Nećemo se vaditi na to da smo imali četiri igrača u različitim reprezentacijama, jer to bi trebala biti naša prednost. Ne preostaje nam ništa drugo negose pokušati što prije vratiti u pravi ritam i način igre koji smo prezentirali do reprezentativne pauze- izjavio je Skelin.

Bolno iskren u analizi poraza Splita bio je BiH razigravač Sani Čampara:

- Katastrofalno smo ušli u utakmicu i svih 40 minuta se nismo mogli naći i vratiti u pravi ritam. S druge strane, Šibenka je kontrolirala stvari tijekom cijele utakmice i zasluženo pobijedila. Mislim da imamo problem kada igramo Hrvatsku ligu. Čini mi se kao da nam fali pravi motiv u tim utakmicama. Taj problem moramo riješiti unutar ekipe i do kraja sezone pobjeđivati u ovakvim utakmicama- zaključio je Čampara.

ŠIbenka- Split 111:96

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Bez gledatelja. Suci: Tomislav Vovk, Marko Mustapić, Branimir Galić.

Šibenka: Freeman (24), Šarić (16), Živković, Bašić (11), Solomun (19), Antić, Klarin, Miković (15), Pleadin, Vlaić, Širko (26).

Split: Perković (12), Rebić, Kedžo (4), Đoković (6), Marčinković (7), Bajo (6), Čampara (11), Vranković (11), Luković (15), Mesiček (24).

16. travanj 2024 20:17